2013. augusztus 20., kedd

Barackos pite grízes tésztával gluténmentesen


Az alap recept innen való, én csak átdolgoztam gluténmentes változatra.

A hozzávalók:
  • 12 dkg rizsdara
  • 10 dkg Emese süteménypor
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg natúr joghurt (másfél kis dobozos)
  • 2 egész tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • barack
A rizsdarát a sütemény liszttel és a sütőporral elkeverjük. Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, vaníliás cukrot és végül az olvasztott, de már kihűlt margarint. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket és simára keverjük. Kb. 30 percig pihentetjük. Ez idő alatt a barackokat megmossuk, töröljük és félbe vágjuk, majd pici porcukorral meghintjük a vágott felét.
Egy 20x25-ös tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral béleljük és a pihentetés után beletesszük a tésztát, a tészta tetejére elrendezzük a barackokat ...

 ... és 170 C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba végzése javasolt! :)

Készült egy tepsi gluténes (búzadarás, búzalisztes) változat is, de többek véleménye szerint is finomabb a gluténmentes változat! :)
Ez pedig a búzás változat! :)

1 megjegyzés:

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails