Az alap recept innen való, én csak átdolgoztam gluténmentes változatra.
A hozzávalók:
- 12 dkg rizsdara
- 10 dkg Emese süteménypor
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg natúr joghurt (másfél kis dobozos)
- 2 egész tojás
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- barack
Egy 20x25-ös tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral béleljük és a pihentetés után beletesszük a tésztát, a tészta tetejére elrendezzük a barackokat ...
... és 170 C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba végzése javasolt! :)
Készült egy tepsi gluténes (búzadarás, búzalisztes) változat is, de többek véleménye szerint is finomabb a gluténmentes változat! :)
Ez pedig a búzás változat! :)
Jól néz ki! Örülök, hogy újra írsz! :)
VálaszTörlés