Ez a virslis buci nagy kedvenc volt még a gluténmentesség előtti időkben is. Az élet a nehezített pályával sem állhat meg, így kikísérleteztem ennek gm változatát. Legalább olyan finom, ha nem.... :)
Hozzávalók:
- 150 gr Nutri Free mpp
- 100 gr Mester házi kenyérliszt
- 2 tk útifűmaghéj
- 20 gr Budafoki élesztő
- 4 gr só
- 3 gr cukor
- 50 gr natúr joghurt
- 220 gr langyos tej 1 ek olaj
összekeverjük a hozzávalókat, dagasztjuk, 15 percet pihentetjük a tésztát, majd kinyújtjuk és virsli méretének megfelelő szélességű négyzeteket vágunk. A tésztákba feltekerjük a virslit, a széleit lenyomkodjuk, lekenjük olajjal a tetejét élessel késsel bevagdossuk és 50 fokos sütőben 20 percet kelesztjük. Lekenjük felvert tojással, visszatesszük a sütőbe amit 200 fokra állítunk és pirosra sütjük a bucikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!