2017. november 20., hétfő

Virslis buci

Ez a virslis buci nagy kedvenc volt még a gluténmentesség előtti időkben is. Az élet a nehezített pályával sem állhat meg, így kikísérleteztem ennek gm változatát. Legalább olyan finom, ha nem.... :)

Hozzávalók:

  • 150 gr Nutri Free mpp
  • 100 gr Mester házi kenyérliszt
  • 2 tk útifűmaghéj
  • 20 gr Budafoki élesztő
  • 4 gr só
  • 3 gr cukor
  • 50 gr natúr joghurt
  • 220 gr langyos tej 1 ek olaj
összekeverjük a hozzávalókat, dagasztjuk, 15 percet pihentetjük a tésztát, majd kinyújtjuk és virsli méretének megfelelő szélességű négyzeteket vágunk. A tésztákba feltekerjük a virslit, a széleit lenyomkodjuk, lekenjük olajjal a tetejét élessel késsel bevagdossuk és 50 fokos sütőben 20 percet kelesztjük. Lekenjük felvert tojással, visszatesszük a sütőbe amit 200 fokra állítunk és pirosra sütjük a bucikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails