2009. október 28., szerda

Kifli...egyenlőre linborinak! :)




És akkor a kifli recepje. Linbori Limarától másolta át, én meg Linboritól. :))
Hozzávalók:
* 3 dl tej
* 1 tk. só
* csipet aszkorbinsav-nekem nem volt otthon, így nem is tettem bele! (haNa)
* 1 ek. cukor
* 60 dkg BL 80 liszt
* 10 dkg vaj
* 2,5 dkg élesztő
* 2 ek. burgonyapehely ( elhagyható)-én elhagytam(haNa)

Kenyérsütőgép üstjébe tettem a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagytam, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adtam hozzá a puha vajat kis adagokban. Szép hólyagos tésztát dagasztott a gép. Dagasztógéphez kb. 0,5 dl tejjel több szükséges. Kelesztőtálban duplájára kelesztettem, majd lisztezett felületen 8 egyforma darabba vágtam. Nagyobb kifliket szerettem volna, de lehet 10 vagy akár 12 részre is osztani. Egyenként ovális alakra nyújtottam őket, majd feltekertem. Lisztezett felületen hagytam őket kelni, ebben a nagy melegben elég volt nekik 20 perc. Egy nagyobb lábosban vizet forraltam, majd a megkelt kifliket egyesével előfőztem. Oldalanként fél-fél percig. Óvatosan nyúltam alá egy szűrőlapáttal és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket. Érdemes azonnal a helyükre tenni, mert nem lehet késöbb mozgatni őket. 200 fokra előmelegített sütőben sültek kb. 15 percig.

5 megjegyzés:

  1. Köszi linbori! Tőled tanultam! :))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Kaptam zepter kemencét, nem tudom ismered-e? Keresőben próbálok hozzá receptet keresni és valamiért a te blogodat is feladta, viszont nem találom a zepter receptet. segítenél, hogy egyáltalán van nálad ilyen? Ha nincs akkor esetleg oldalad van ahol találhatók?

    Köszönettel: Ancsuka

    VálaszTörlés
  3. Ancsuka! Nekem nincs zepter edényem sem, de barátnőmnek van.(Én csak a serpenyőt kaptam tőle kölcsön és lentebb találod az ananászos vagy karamell tortát) Majd kérdezem őt is, viszont addig is néhány neki lementett receptet át tudok küldeni. Attól kellene igazándiból kapnod, akitől a zepter dolgokat vetted, rendelted. Én úgy tudom legalább is.

    Üdv: haNa

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails