2010. július 11., vasárnap

SpongyaBob torta



Hosszas vajudás után eldőlt, hogy SpongyaBob torta készül Hannának itthonra. Annyi sok torta ötlet kavarog a fejemben, annyit szeretnék magam is kipróbálni, hogy a bőség zavarában-meg időzavarban-szenvedtem. :)) Végül is tegnap este született meg a kishölgy döntése, hogy spongyát kér. Nagy rohamban elkészült 3 lap egyenként 6 tojásos vizes piskótából egy  28x37 cm-es tepsiben. 3 teavajat 50dkg porcukorral habosra kavartam, pici sót adtam hozzá meg kb. 2-3 ek. főzőtejszínt. egy doboz mascarpone sajtot és 3-4 ek. holland kakaóport. A lapokat betöltöttem a krémmel, a maradékkal körbe kentem az oldalait, tetejét és a biztonság kedvéért még egy fél adag ganache-t is készítettem, amivel megkentem borítás gyanánt a külsejét körbe. Fondantot készítettem, borítottam-közben jó sokat bosszankodtam, mert semmi nem akart sikerülni-és a végeredmény egy nem túl tökéletes, de mindenképpen felismerhető SpongyaBob lett. A gyerkőc nagyon örült neki és röpke 10 perc alatt ebből is csak "rom" lett.  :))

Azt meg már csak a fotózás után vettem észre, hogy SpongyaBob jobb oldali szempillája igen csak szélfutta, csálé lett. Háát, így jártunk! :)))
A belseje meg valami ilyen. Csak már kicsit megolvadt, mire felvágásra került a sor.

15 megjegyzés:

  1. Szerintem naaagyon szép lett! Nagyon ügyi vagy! Gratulálok:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedves névtelen! Kit tisztelhetek személyedben??? :) Utcabeli esetleg?? ;)

    VálaszTörlés
  3. EZ NAGYON ÉDES!! Imádom Spongyabobot!

    VálaszTörlés
  4. Dia! Nálunk is ő az ifjúság körében a "szent szivacs"! :)) Köszönöm a hozzászólásodat! :) Én is megnéztelek, igaz csak futólag,de majd elmélyülök a konyhádban. :))

    VálaszTörlés
  5. Ami! Köszönöm! És a hozzászólást is! :)) Hozzád is benéztem ám! Nagyon merész az emeletes tortád színösszeállítása, de nekem bejön! Ügyi vagy és ne keseredj el az emeletes tortától. Gondolnád, hogy életemben annyi emeletes tortát sütöttem, mint amennyit itt látsz...szám szerint kettőt. Sok gyakorlattal lesz az ember profi, amitől még azért én is erősen messze állok. :))

    VálaszTörlés
  6. Pedig épp dicsérni szeretnélek,h profi vagy! Gyönyörű torták.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Mária és örülök, hogy itt legalább előkerültél!!!! :)

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a spongyás tortához, nagyon aranyos. Én is tervezek sütni, kisfiam 2. szülinapjára. Rettenetesen imádja ezt a kis figurát. További sok szép és remek munkát. Üdv: kyara

    VálaszTörlés
  9. Szia! Szuper lett a torta! Én is most hétvégén készülök a kisfiamnak megcsinálni, izgulok! Segíts légyszi, hogyan tudok fekete fondant csinálni, Nem találok fekete ételfestéket.
    Köszönöm,köszönöm, köszönöm!!!!

    VálaszTörlés
  10. HKAndi! Először is köszönöm! :) Másod soron remélem, hogy sikerül a tortád és sikered lesz vele! (majd számolj be róla!) Harmadszor pedig az ételfesték. Nos, nem tudom hova valósi vagy. Ha Bp.- környéki, akkor ajánlom BP.-en a Desszert mestert, bal oldalon a linkjük. Egy kis tégely ételfesték 800ft kb. Ha Pécs van közelebb, akkor Sőregiéket ajánlom, linkjük elérhetőséggel ugyan úgy a bal oldalon. Ha Szeged elérhetőbb, akkor ott a Bakay Nándor utcában van valahol egy nagyker cukrász bolt. A fenti kettőnél lehet rendelni is, bár az idő rövidsége miatt az lehet, hogy nem nyerő most neked, de azért egy telefont megér. Én még nem próbáltam, de azt hiszem mások a gyógyszertári aktív szenet használják az intenzív fekete szín elérésére. De akkor javaslom, hogy azt ne fogyasszátok el, mert állítólag durván hasfogó. Fekete ügyben pedig kérdezd még Kricky-t, itt van nálam is kilinkelve bal oldalon az oldala. Sok sikert és várom a beszámolót! :)))

    VálaszTörlés
  11. Szia!
    Megcsináltam a tortát és mindenki nagyon dicsérte, szerintem is nagyon jó lett már magamhoz képest de mindegy én azért büszke vagyok a művemre. Tettem volna ide fel egy képet Neked de nem tudom hogy kell sajnos:(
    megpróbálom profilképnek...ne sikerült úgy se:(

    VálaszTörlés
  12. Beállítottam profilképnek:)

    VálaszTörlés
  13. HKAndi! :))) De jó fej vagy, hogy megmutattad!!! :)))))) Köszi és nagyon gratulálok...igazán szépen megcsináltad! Feketét hogy oldottad meg végül is??? Ha szeretnéd, hogy itt kitegyem, mint a Te alkotásodat, akkor küldj egy képet és esetleg néhány kísérő mondatot.
    Ide: gyurera@gmail.com
    És akkor nagyon szívesen fel is rakom, itt nálam a Te neveddel. :)) Érdemes lenne, mert nagyon jó! És tényleg jól esett a visszajelzés. :))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails