2011. április 21., csütörtök

A nem túl jól sikerült mennyasszonyi tortám....

Voltak hiányosságok! A közepső rész pl. máskor jól sikerült, most meg vacak lett a krém, megrogyott az egész, nem dermedt meg rendesen a zselatinnal a krém...és ne soroljam. Így mivel nem volt rendes tartása és csak rogyott és rogyott, így a vaníliás vajas fedőkrém is meggyűrődött rajta, aminek egyenes következménye lett, hogy nem lehetett szépen fondanttal burkolni sem. Nem akart rásimulni a fondant, ráncosodott.... Rémálom volt! De már sem időm nem volt változtatni rajta, újat készíteni és egyébként meg senkit nem zavart-rajtam kívül-és pikk-pakk elfogyott. Mert az íze az nagyon finom volt!! Alul csokis, középen a bajos a mandarinos-kakaós és a legfelső egy gesztenye krémes-habos.
A nászpár marcipán dísz és természetesen nem én készítettem! :)) A rózsák sem akartak elsöbb sikerülni, azt hittem az lesz a legnagyobb gondom..aztán nem! Bolti marshmallow-ból csináltam és a végére egész jól belejöttem és a díszítés napjára egész szépen kiszáradtak.
Aztán a végére az is kiderült, hogymiért volt olyan nehezen formázható ez a pillecukor...mert ez a grillezésre alkalmas változata volt. A nagyobb gyerekeim-persze én voltam az eszmei kezdeményező-aztán rendületlenül sütötték a pillecukrot bambusznyárson, a gáztűzhelyen. :)))

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a tortád! A végeredmény a lényeg, az hogy mennyit bajlódtál senki nem vette észre a szép torta láttán.

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails