5 dl tej
5 dkg liszt
csipet só
150 dkg porcukor
kb, 18 dkg darált dió
6 dl tejszín
2 dl tej
20 g étkezési zselatin
3 ek porcukor
Az 5 dl tejben a lisztet a sóval elkeverjük, majd péppé főzzük, a végén beleforgatjuk a diót és a 15 dkg porcukort, kihűtjük.
A 2 dl tejben a zselatin elkeverjük, majd oldódásig melegítjük.
A 6 dl nagyon hideg tejszínt a 3 ek porcukorral felverjük, egy kevés tejszínt félreteszünk a díszítéshez, majd hozzákeverjük a diós pépet, végül állandó keverés mellett zselatint is.
Tudom, most megkövezés tárgya leszek, de én soha többet nem használok sütihez természetes, állati eredetű tejszínt! Tudom, hogy a Hulala, Megge, Habmester és egyéb növényi alapú cuccok tele lehetnek mindenféle, talán egészségnek sem használó dologgal, de sem az állaga, de még az íze sem jött be a hagyományos tejszínnek!! Úgyhogy én maradok a Hulala mellett! Ezt leszámítva finom volt!
A díszhez a 10 dkg étcsokit felmelegítettem vízgőzön, majd habzsákba tettem az olvasztott csokit és a 2-es Wilton csővel szilikon nyújtólapra formákat rajzoltam, pár percre a fagyasztóba tettem és már lehetett is használni a díszítéshez. (nem kell feltétlen habzsák és Wilton cső hozzá, a végeredmény elérhető egy erősebb zacskóra pici lyuk vágásával is)
És íme a torta megvágva:
Nagyon guszta lett, szeretem a diós süteményeket, ötletet adtál a csokoládé figura készítéséhez.Kipróbálom legközelebb.
VálaszTörlésA csokidíszt én is kipróbálom!
VálaszTörlés