2011. szeptember 25., vasárnap

Kuglóf

A napokban tejfölt csöpögtettem a tiramisuhoz, éppen 3 nagy dobozzal. Lett belőle savó bőségesen. Én azt hittem, hogy az egy haszontalan, visszamaradt végtermék ebben az esetben, még nem talán Mohánál találtam javaslatot a tejsavó hasznosításához is. Nevezetesen ne öntsük ki, hanem használjuk kalácsba, kenyérbe a tej, folyadék helyett. Elsőbb hitetlenkedtem, majd gondoltam megér egy próbát. És tényleg! Azóta a savó egy hasznos dolog nálunk..de mindenképp hasznosítható! :)) Ez a kuglóf a visszamardat savóból készült, teljes mértékben helyettesítve a tejet vele.
A receptet ITT megtaláljátok hozzá!

6 megjegyzés:

  1. Szuper ötlet a savót így felhasználni. A kuglóf nagyon guszta lett. :)))

    VálaszTörlés
  2. Tudod Petra! Semmit nem kidobni/önteni és mindent hasznosítani, amit csak lehet! :)) Amúgy sokkal lazább lesz tőle a kalács, kenyér..

    VálaszTörlés
  3. Nahát, micsoda szép blog, eddig ezt miért titkoltad????

    Jelzem, már az első sort sem értem, de majd utánanézek. :))) (Én mascarponéból csinálom, lehet tejfölből is?) Van még egy állandó olvasód. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Évám..a másik most már! :)) Nem volt ez titok anya, mert kint van az iwiwen is meg a fb-on is a link az adatlapomon is. :)) Lentebb nézd meg pár bejegyzéssel a Tiramisut és van egy olyan is, hogy tiramisu másként című...talán. Ott megtalálod a választ! És igen, lehet tejfölből is készíteni és ha akciós a nagy kiszerelésű tejföl, akkor nagyságrendekkel olcsóbb így. Jó olvasgatást! :))És köszöntelek, mint állandó olvasómat, látogatómat! :))

    VálaszTörlés
  5. Imádom a kuglófot... Egyáltalán a kelt tésztát!Erre mit ad Isten?! Diabeteszes lettem, ha sütök is, csak max 1-2 szeletkét ehetek belőle:(
    De nagyon szép lett a kuglófod:)
    A blogod is nagyon igényes.
    És köszönöm, hogy benéztél hozzám:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a dicséreted Roza! Én is örömmel néztem szét nálad.
    Ismerem a dolgot, igaz nem saját bőrömön közvetlenül, de nővérem inzulinos, sógorom gyógyszeres cukros és anyukám is.... Ezzel arányosan nem kizárt, hogy idővel én is... :(( Abba viszont belehalok, mert oda vagyok a tésztáért, kenyérért..

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails