Egy aranyló 6 órán át fövő tyúkhúslevessel és töltött csirkecombbal cserkésztem be magam "babanézőbe". :)))
A tyúkhúslevesnek semmi titka sincs, az alap, egy kellően öreg, ám még nem vén tyúk, amit órákon át, lassú(!) tűzön főzünk, nem sajnálva a zöldséget belőle. És ezzel pont.
A töltött csirkecomb sem varázslat, de egy sima sültet nagyon feldob. A combokat -ez hátsónegyedes volt- megtisztítottam, a bőrét kicsit felfeszegettem a hústól. Sóztam, fűszer sóztam (ez most Lidl-es szárnyas volt) és még pihent, elkészítettem a tölteléket. Ez lehet kinek-kinek a saját töltött csirke töltelék receptje, de ez jelen esetben:
- egy csokor petrezselyem
- 1 sertésmáj konzerv
- pici fokhagyma granulátum
- egy kevés csirke fűszersó
- 3 főtt tojás
- 2 nyers tojás
- zsemlemorzsa az állag javításához.
kb egy órát sült 170 fokon légkeverésen,majd a fóliát felszakítva tovább sütöttem a combokat, de ekkor már csak 150 fokon és grill programon, addig még ilyen nem lett:
Krumplipürét készítettem hozzá és saláta levélre raktam az egészet, majd a tetejére egy nem erős pepperóni paprika díszítés került. Így vittem a családnak. Remélem ízlett is nekik, mert a fiatal asszony az örült a teher mentesítésnek...ezt láttam! :)
Nagyon jót cselekedtél, valóban adni nagyon jó érzés! A kismamának biztos megindúlt a tejelválasztása ettől a guszta és finom ebédtől!:-))
VálaszTörlésKöszi! Szerencsére volt már teje, ami a babának elég, de elég tartalmas ebéd volt ez is...gondolom rásegített azért. :))
VálaszTörlésIMÁDNIVALÓ VAGY!
VálaszTörlésUgyan már Reni!! :)))) De azért köszi!
VálaszTörlés