2011. november 29., kedd

Barbara kenyér

Nem a kedvenc női nevemről elnevezett kenyérről van szó, hanem  "BARBARA" termék család lisztjéből és receptje alapján készült kenyérről. :)) Mennek a kísérletezgetések, hogy melyik az, ami a gyerek szájízének leginkább megfelel, amit legszívesebben megeszik és nem panírmorzsaként végzi. Egyenlőre ez a kenyér a nyerő, még jobbat nem találunk. Kicsit kalács jellegű, de noszogatás nélkül és szívesen megeszi belőle a szendvicset, melegszendvicset és nekünk most ez a célunk. :)
A recept pedig a LisztNix oldaláról, innen:

Összetevők:
45 dkg Barbara lisztkeverék főzéshez-sütéshez, 2 evõkanál étolaj, 1 tojás, 4,5 dl tej (vagy víz), 2 dkg friss élesztõ (vagy 1 csomag szárított élesztõ), 6 g kristálycukor, 4 g só.

(Én csak tejjel készítettem még és a 6 gr helyett simán 10-15 gr-ot használok, gondolom ettől hogy édeskésebb a kenyér tésztája, hasonlít inkább a kalácsra.)

Elkészítés
Az élesztõt 4,5 dl langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojást, az étolajat, a felfuttatott élesztõt és a sót. A masszából hígabb galuska sûrûségû tésztát keverünk. Teflonos formába öntjük, 220 °C-on kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Száraz, hûvös helyen tároljuk. Lefagyasztható. Ezzel a kenyérrecepttel a megszûnt Barbara gluténmentes kenyérpor (450 g) csomagolásán találkozhattak. Aki abból a lisztbõl készítette
el a kenyerét, most a Lisztkeverék fõzéshez, sütéshez lisztet válassza, mivel ugyanaz az összetétele, csak nem tartalmaz sót. Viszont aki rugalmas kenyeret szeretne, a Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz lisztet válassza, illetve másik receptet.

Én a kenyér és kelt tészta lisztből sütöttem!!!!!

1 megjegyzés:

  1. Szia,
    Szeretnem megkerdezni, hogy ha a tojast elhagyom, akkor sikerulne-e ilyen allagu kenyeret sutnom?
    A fiam ugyanis gluten, tej, tojas erzekeny, es ra vagyok kenyszerulve, hogy kenyeret sussek neki. Viszont kaptam 2 kg. Barbara lisztet ajandekba es ezt most el szeretnem hasznalni. Mivel nagyon dragak nalunk az ilyen es ehhez hasonlo lisztek nem kiserleteznek mas lisztkeverekkel.
    Koszonom elore a valaszt.
    Udvozlettel, G. Erzsebet

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails