2011. november 29., kedd

Egy GM ebéd...

Sült krumpli és sült csirkecomb egy kis házi uborkával. Persze ügyelni kell rá, hogy semmiképp ne fagyasztott hasábburgonyát süssünk hozzá, mert ugye az glutént tartalmaz. És ha használunk a húshoz fűszersót, azt is alaposan vegyük szemügyre, hogy biztosan mentes legyen minden gluténes dologtól.

10 megjegyzés:

  1. Szia.Minden fagyasztott krumpli tartalmaz glutént?De miért?Vagy miért nem irják rá akkor?

    VálaszTörlés
  2. Szia Pilchard! Ezt az egyik fórumon olvastam, ott hívták fel a diétázók figyelmét, de rá nem sokkal valamelyik "tudományosabb" tévé csatornán is bemutatták többek között a gyors éttermi és általában a boltban kapható mirelit hasábburgonyák készítését. Esztétikai okok miatt forgatják meg a burgonyát lisztben vagy búzakeményítőben, hogy ne tapadjon össze a fagyasztás során...Én pl. nem is gondoltam, hogy ez az oka....Én így inkább kerülök minden mirelit krumplit.

    VálaszTörlés
  3. ÓÓ,hát ezt én eddig nem is tudtam,de köszi az infót.Kicsit most szomorú vagyok ugyanis van az a tefal krumplisütő,amiben olaj nélkül lehet krumplit sütni,és én azt nagyon sokat használom de igazából pont a fagyasztott krumpli lesz benne jó ropogós.Nem elég hogy egy rakás kajába lisztet raknak,még erre is,megáll az eszem.

    VálaszTörlés
  4. Pilchard! Igen, sajnos és megértem a tefal sütő miatti sajnálatod. De próbálj azért lisztérzékeny fórumon te is utána járni...
    Olyanokon kiakadok (szintén lisztérzékeny oldalon figyelmeztették a fórumozókat az öreg "rókák") hogy a tesco sertés-marha darált húsban is van glutén!! Szerinted? Azt írták, hogy állítólag 2% lisztet kevernek hozzá, mert akkor az tizen pár % vizet köt meg. Üzlet politika.... :((

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Azért nem minden fagyasztott krumpli tartalmaz glutént!!! Ha tartalmaz, rá KELL írniuk!

    A tesco darálthúsban pedig búzarost van, ami megköti a vizet, ez elvileg GM, persze rosszul hangzik a búza szó benne, de ezért is, meg amúgy is mindig daráltatok húst, amit én választok ki, abban biztosan nem lesz semmi vízmegkötő anyag...

    VálaszTörlés
  6. Kedves Névtelen!

    Lehet, hogy igazad van, de én ezt az országos lisztérzékeny fórumon olvastam, "tűzhöz" közelálló személytől. Elfogadom neki és ahogy írtam, tévé műsorban saját szememmel láttam a technológiai folyamatot, így ha rá KELL írják, ha nem én nem kockáztatom meg a gyereknek.

    A búzarosttal meg ugyan ez a véleményem... :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez azért durva...
      Éppen a tesco darált hús miatt tévedtem ide. Tegnap olvastam a csomagolásán, hogy mit tartalmaz. Születésem óta lisztérzékeny vagyok, de még mindig újabb és újabb, tiltólistára kerülő termékeket találok.
      Búzarost GM? Én azért nem kockáztatok...
      Szétnézek egy kicsit a receptek között. :)

      Törlés
    2. Szia kukuriku!
      Igen, meglepődtem én is. :(
      És egyébként találtál valami hasznosat a receptek között? :))

      Törlés
  7. Igen. :)
    A Feketeerdő tortát ki is próbálom a hétvégén. Nagyon jól néz ki a képek alapján.
    És a darálós kekszet is teljesen elfelejtettem már, pedig milyen finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy találtál kedvedre valót! :)Hát igen, a régi ízek. A darálós keksz nálunk is nagy favorit. :)

      Törlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails