2011. november 29., kedd

Egy pötty

Sajnos a lelkiismeretes diétánk és odafigyelésem ellenére is becsúszott egy kis gluténszennyeződés, aminek következtében ma reggelre egy már ismerős pötty jelentkezett Hanna arcán. Ez is furcsa, mert eddig soha nem jött bőr tünet az arcán. Most igen. Rágódtam, évődtem, minden eddigi kaját, ami itthon van a hűtőben, szekrényben átnéztem újból és újból...nem találtam okát. Még nem ma a középső gyerek céges mikulás csomagja is előkerült és Hanna hozta a csokit, hogy ugye ezt megehetem akkor, mert az enyémből ezt megengedted... Mondtam, ha így volt, akkor igen. Mire a szemfüles gyerek azt mondja nekem...mint valami vészgomb hang....hogy 'anyaaaa, de ezen ott a kalász és nincs áthúzva!" És tényleg! Benéztem, mert annyira rutinból olvastam már a csomagolást és csak alaposan a végét olvastam már, az allergén felsorolást, amiben persze nem szerepelt a glutén. De nem azért, mert megvezetni akarták a vásárlót, ha nem mert most jobban keresve, a 3. összetevő búza, 13%-ban... Áááááááá! Hogy lehettem ennyire figyelmetlen?? És ha nincs ennyire résen a gyerkőc, most is hagyom neki megenni... Jól kiakadtam, de ilyen biztosan nem történik többet! Inkább 20x átolvasom elejétől a végéig alaposan. Bánt így is, csak azzal vigasztalom magam, ami persze nem mentség, hogy csak másfél hete diétázunk, nem fél éves-éves diétát vágtam haza.... Megtanultam a leckét és látom....a glutén megbosszulja magát!

Azt már csak apró szösszenetként jegyezném meg, hogy kész "élmény" így vásárolni a nagyobb multikban is. A napokban már szólnom kellett a bolt biztonsági őrének, hogy"ne haragudjon, én tudom, hogy csak a munkáját végzi, de higgye el, nem azért olvasgatom a termékeket vadul, mert az alkalmas pillanatra várok, hogy valamit lenyúlhassak, csupán gluténérzékeny lett a gyerekem és mivel nem vagyok még jártas abban, hogy mit ehet és mit nem, muszáj minden összetevőt elolvasnom, minden terméken..." Nem szólt semmit, de gondolom elhitte, mert aztán már másfelé is rótta a köröket és nem éreztem hosszú perceken át a hátamban a szúró tekintetét.... :)) Hááát, ezt is szoknom kell még... :)

3 megjegyzés:

  1. Lesz még sok meglepetésben részed!
    Gabi-1

    VálaszTörlés
  2. Gabi-1! Mire gondolsz?? :) Ez annyiban nem lepett meg, hogy mint kiderült, az én figyelmetlenségem volt az oka. Másra mire készüljek még?

    VálaszTörlés
  3. Olyan sokféle termékben van glutén, hogy azt fel sem lehet sorolni. Én hyperérzékeny voltam és sorozatosan belefutottam a gluténba. De gyakran csak utólag, visszapörgetve az eseményeket tudtam rájönni, hogy miben lehetett.Én szinte csokit sem eszem, mert hiába van ráírva, én semmiben sem bízom.
    Gabi-1

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails