2011. november 23., szerda

Gofri

Sajnos képet nem tudok prezentálni, mert az történt, hogy az első 3 darab gyönyörűen kisült....gyönyörűen, ahhoz képest, amivé a többi lett. Én meg gondoltam, hogyha ez az első 3 db ilyen jól sikerült, akkor a többi még inkább és akkor majd azokat megörökítem. Igen ám, de a többi ment szét, ragadt a gofri sütőhöz...kritikán aluliak lettek. :)) De mire észbe kaptam, hogy megmentek egyet az első 3-ból, akkorra a gyerek eltüntette-némi kis segítséggel-a fotózásra is alkalmas darabokat. :)) Tehát a képet később hozom, majd legközelebb, mikor fotózással kezdek.

Addig pedig a recept (innen):

15 dkg kukoricaliszt
15 dkg rizsliszt
10 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj / margarin / olaj
3 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 db tojás
5 dl tej

A lisztekhez keverjük a szódabikarbónát. Felverjük a tojásokat, majd a tojáshoz kis adagokban felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. Beletesszük a keményítőt, és az egészet simára keverjük. (A palacsintatésztánál kicsit hígabb keveréket kell kapnunk.)
Gofrisütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Érdemes rácson hűteni pár percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails