2011. november 22., kedd
Rizses hús
Nem nagy durranás, de akár lehet GM is, ha a rizs ki van válogatva, mert gyakorta keveredik hozzá más gabona vagy eleve tasakos rizst használunk, mert abban én még soha nem találtam idegen gabonát. Tehát ha kilós rizs, akkor kiválogatjuk, alaposan átmossuk és sós vízben feltesszük főni a rizst. Közben a húst apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk fehéredésig, akkor sózzuk, borsozzuk és egy gerezd fokhagymát nyomok rá és kevés vízzel felengedem, hogy kellően megpuhuljon. Fedő alatt pároljuk és ha már jó és a leve nagy részét is elfőtte, akkor a majd nem kész rizst hozzáöntöm, elkeverem és fedővel leborítom. Mire a húson maradt levet felszívja, akkorra a rizs is megpuhul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is rengeteg rizst eszem. Ma gyümölcsös tejberizst készítettem ebédre és vacsorára is:)
VálaszTörlésGabi-1
Gabi-1! Szerencsére nagyon szereti Hanna is a rizst! :))
VálaszTörlés