2011. november 11., péntek

Rizslisztes piskóta-kuglóf

Ma este a kísérletezések estéje volt, így gyorsan készült egy kukorica-, és egy rizslisztes piskóta. Lentebb az első, itt a második található. A recept ebben az esetben is INNEN:
  • 4 tojás
  • 20dkg cukor
  • 100ml langyos víz
  • 180 ml étolaj( az eredeti receptet felszorozva 200 ml lenne, de én máris módosítottam) :)
  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 cs. HAAS sütőpor
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és az étolajat, Jól elkeverjük és hozzáadjuk a sütőporos rizslisztet is. Nem fog becsomósodni! :)) Sima, szép homogém masszát kapunk, bár ahogy észre vettem, ez a liszt is mint a kukoricánál, olyan jellemzően szemcsés, mint a rétesliszt. Ezután a kis kitérő után visszatérve a piskótához. :) A keményre felvert tojásfehérjéket az előbbi masszához adjuk. Én a minikuglóf formát kiolajoztam, megszórtam rizsliszttel és belekanalaztam a piskóta tésztát, majd 150 fokon-légkeverésen-készre sütöttem. Észrevételem szerint, ez a tészta hamarabb kiszáradt, hamarabb vesztette el a sütemény a ragacsos felületét és hamarabb jött fel a tű is tisztán a tűpróba alkalmával. Ez pedig végezetül a mai is termésünk, csupa gluténmentes finomság!
Én örültem a sikeremnek, a kicsi örült neki a nagyok meg szerencsére csak a szájukat húzták, így nem kell félnem, hogy a jövőben a jobb íz miatt ők is csak gluténmentes sütit akarnak enni. A gluténmentességben pedig nem érintett olvasóimnak egy szolgálati közlemény: Hossza évődés után úgy döntöttem, hogy hamarosan veszem a fáradtságot és kezdek egy másik főzős blogot is, de ott csak GM receptek lesznek csak, nem untatva ezzel benneteket. Majd csinálok a bal oldalon egy linket, ami odavezeti az érintett olvasókat és így mindenki jól jár! :))) Addig meg kérem türelmeteket... :))

11 megjegyzés:

  1. Engem ugyan nem zavar,ha GM-es recepteket találok itt.

    VálaszTörlés
  2. Sok sikert és kitartást a kényszerű diétához:) Szerintem sem baj, ha GM receptek is vannak itt.

    VálaszTörlés
  3. trollanyu! Köszönöm...szerencsére elég erős bennem az akarás és szeretem a kihívásokat is. Azt hiszem ez az lesz! :)) Hát akkor lehet, hogy mégis vegyesben fut a két szál, csak egy külön cimkében helyezem el a GM kajákat. Ezzel végül is az én életem lenne megkönnyítve. :))

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is írd egybe.
    Na, ma milyen volt a kuglóf?
    Gabi

    VálaszTörlés
  5. Oké Gabi, akkor egybe írom, ha már ennyien javasoltátok! :)) Nagggyon finom volt...mindenkit megkínáltam aki ma erre járt a családból és elájultak, hogy milyen jól néz ki, és mennyire elfogadható, jó íze van. A tortát ma pusztítottuk el, vendégek is jöttek közbe, nekik is ízlett. A kenyerem már nem lett olyan siker történet, mint a süti, de jó íze volt és simán ehető.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta lett:) Ne is hagyjad ki a GM-es ételeket!

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Tényleg nagyon guszta. Én is próbálkozom és most akarok kuglófot sütni. Nekem nincsen kis kuglófformám csak nagy. Ezt a mennyiséget abban is kisüthetem? Válaszodat előre is köszönöm.
    Gabi

    VálaszTörlés
  8. Szia Gabi!
    Szerintem simán! Ez a mennyiség 6 kicsire elég. Akkor gondolom, hogy egy nagyobb formát is megtölt annyira, amennyire kell. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a gyors válaszodat és kívánok nagyon kellemes húsvéti ünnepeket.

      Törlés
    2. Igazán nincs mit Gabi, szívesen! Köszönöm, neked pedig kellemes pihenést, lazítást a hosszú hétvégén! :)

      Törlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails