2012. március 24., szombat

Gluténmentes képviselőfánk

A lisztérzékeny oldalon találtam hozzá receptet. Az első adag majd nem az enyészeté lett, de mivel jó étkűek a gyerekeim, így szempillantás alatt eltüntették úgy, magában a nem éppen szépre sikeredett első adagot. :) Aztán mert annyira rosszul viselem a kudarcot :) így gyorsan próbálkoztam egy másik adaggal. Összesen 10 tojás bánta, ami a jelenlegi tojás árak mellett nem kis szívfájdalom egy háziasszonynak. :))

És akkor a recept:
  • 10 dkg margarin
  • 10 ek. víz
  • 10dkg Schar Mix C
  • 5 dkg rizsliszt
  • 5 tojás
A vizet és a margarint egy edénybe teszem és addig melegítem, még forrni nem kezd. Aztán ha már forr, akkor beleteszem a lisztet és gyorsan összekeverem, még el nem válik az edény falától. Majd leveszem a tűzről és egyesével hozzáadom a tojásokat és egyenként jól elkeverem a tésztában. Ha mind az 5 tojást beleütöttük és elkevertük, akkor sütőpapírral bélelt tepsire a habzsákból kis halmokat nyomunk vagy kis kanállal diónyi halmokat rakunk a sütőlemezre. A sütőt közben felmelegítjük 200 fokra (légkeveréses) és 10 percig ezen a hőfokon sütjük a tésztát. Utána levehetjük kb. 170-180 fokra és még 15 percig sütjük, szárítjuk a tésztát. Kb így néz ki sülés után közvetlenül:

Vanília krémet készítünk hozzá és megtöltjük a kihűlt fánkocskákat, aminek előzőleg a tetejét levágjuk. A vanília krémre tejszínhabot teszünk még és visszakerülnek a kis sapkácskák a tetejére. :))

8 megjegyzés:

  1. Hű-ha, tényleg nem vagy az a feladós fajta. Én is készítettem már un. égetett tésztát gluténmentesen, csak nekem sós lett és sajtos pogácsának szántam. A recept normál lisztel próbáltam ki először és annyira ízlett, hogy muszáj volt megcsinálnom gluténmentesbe is. Nem kinyomóval készítettem, hanem kézzel gömbölygettem, nekem ilyenekhez sosincs türelmem. Gratulálok, szépek lettek és biztos finomak is. Bár az én fiam most nem valószínű, hogy megkóstolná, mert hány szegény és megy a hasa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. margaretta köszönöm! :D Elöször is a kisfiadnak jobbulást,minél előbb!
      Hát igen,nem vagyok jó kudarc viselő,főként ha konyhai dologról van szó...bár ha belegondolok,más területen sem. :) Amúgy nem jó ez,mert az agyára megyek a környezetemnek meg baromira fárasztó! :D
      Az eredeti recept egyébként 15dkg rizsliszt/kukoricslisztet ír. Előtte egy másik recepttel próbálkoztam ugyan onnan a lisztérzékeny oldalról a 2011-es receptgyűjteményből. Az Beiker sütiport használ meg zsírt...na az lett az elrontott. :D A másiknak már az állaga is jobb volt és emlékeztetett a búzalisztes változat állagára. :))

      Törlés
  2. Nagyon jól néznek ki a fánkjaid, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, már nagyon belejöttél a sütésbe. Már profi módon elkészítel mindent a gyerekek örömére!:) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. marisz57! Köszönöm, igyekszem! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi Éva! :) Hát ez tényleg a gyerekek örömére készült, leginkább a két nagyéra, hiába gm süti volt, nekik nagyon bejött. :)) Nem lenne gondjuk a gm étkezéssel. :))

    VálaszTörlés
  6. Imáááádom!De én nem merek nekiállni a
    "béna "sütőmmel...így kénytelen leszel nekem is sütni ha felétek járok :))

    VálaszTörlés
  7. Reni! Neked bármikor nagyon szívesen, csak szólj, hogy mikor jártok erre! :)))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails