Ilyen szépen megrepedt a kenyér teteje. A férjem szerint "olyan domós, mint a sima kenyér". Biztos, mert én azt sem tudom, hogy mit jelent a domó... :)) Én azt tudom, hogy ez a része a legfinomabb és régen, mikor anyukám elküldött gyerekként a közeli boltba, mire hazaértem, folyton lecsipkedtem ezt a finom, sült, ropogós kérget a kenyérről körben. :)) Nem nézett ki túl jól! ;)) No ez a kenyér ugyan ilyen volt, igen nehezen tudtam neki ellenállni, de Hanna is ösztönösen ráérzett, hogy mi a finom, mert már csipedte volna. :)
Ellenállhatatlan falat....
És a kenyér bélzete is egyre inkább hasonlít a búzalisztesére. Annyira finom volt, hogy miután a gyerek befalta a két zsemlét, amit ebből a tésztából szakítottam ki és sütöttem meg zsemlének, utána még vagy 3 szelet meleg kenyeret bepuszilt, csak úgy magában. Azért ez nagy szó! :) Laza, könnyű szerkezetű kenyér, langyosan nem igazán jól vágható, ellenben az eddigi kenyerekkel, mert ami az előnye, hogy laza, könnyű, az a hátránya is, hogy nehezebben szelhető.
A kenyér receptje továbbra is a Schar B kenyér alapján készül, kevesebb vízzel, amit kefírrel vagy tejföllel egészítek ki, egy csipet kenyér fűszerrel és kevés aszkorbinsavval.
Csinos és szép magas kenyér lett! Éljen!!!!
VálaszTörlésBeastie!
VálaszTörlésKöszönöm! Én is nagyon örülök neki, elhiheted! :) Benéztem a blogodra és gratulálok, nagyon tetszett. Főként a vajtartós post ragadott magával. :)
Ezzel érdemes volt próbálkozni, nagyon szép lett:)
VálaszTörlésKöszönöm Roza! :)
VálaszTörlés