2009. november 10., kedd

Csalamádé



Ez egy régi, jól bevált recept, de jó néhány éve nem raktam csalamádét télire. Idén kedvet kaptam ismét.
Hozzávalók:
  • 3 kg paprika
  • 3 kg fejeskáposzta
  • 3 kg uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1.5 kg cukor
  • 4 dl 10 %-os ecet
  • 35 dkg só
  • 1 ek kénpor
Én a káposztából sikeresen kiválasztottam egy 3 kg-ost, de a paprikának, uborkának híja volt, amit sárgarépával és karfiollal pótoltam 3 kg-ra. Az alapnayagokat felszeltem és hozzáadtam a cukrot, sót, ecetet, kénport amikkel laposan átforgattam. 24 órára állni hagyom, majd üvegekbe töltöttem és saját engedett levével felöntöttem. Vigyázat! Nagyon fogy! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails