Ez egy régi, jól bevált recept, de jó néhány éve nem raktam csalamádét télire. Idén kedvet kaptam ismét.
Hozzávalók:
- 3 kg paprika
- 3 kg fejeskáposzta
- 3 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 1.5 kg cukor
- 4 dl 10 %-os ecet
- 35 dkg só
- 1 ek kénpor
Én a káposztából sikeresen kiválasztottam egy 3 kg-ost, de a paprikának, uborkának híja volt, amit sárgarépával és karfiollal pótoltam 3 kg-ra. Az alapnayagokat felszeltem és hozzáadtam a cukrot, sót, ecetet, kénport amikkel laposan átforgattam. 24 órára állni hagyom, majd üvegekbe töltöttem és saját engedett levével felöntöttem. Vigyázat! Nagyon fogy! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!