Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 6 dkg olvasztott margarin
- 2.5 dkg élesztő
- 3 dl tej
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe raktam és a dagasztó programot indítottam el. Nem vártam meg a teljes programot, az első kelesztés felénél kivettem. Majd betáraztam az üstbe a következő adagot, mert rájöttem a mennyiséget látva, hogy ez nekünk édes kevés. Még ment a második adag, addig margarint melegítettem. Én nem szoktam kinyújtani a tésztát és kiszaggatni, hanem eleve a tálból olvasztott margarinos kanállall elkezdem kiszaggatni a kivajazott tepsibe a tésztát. Egy sor tészta, amit meghintettem a 30 dkg darált dió és 20 dkg cukor keverékének felével.
Majd a tészta szaggatását új rétegben kezdtem, amit a maradék dió-cukor keverékkel betakartam
Kb. 180 fokon-légkeveréses sütőben-20-25 percig sütünk. Érdemes tűpróbát csinálni és ha már nem hoz fel nyers tésztát, akkor már jó.
Egy csomag vanília pudingport elkészítettem még sült a galuska és melegen tálaltam. Most meg piheg a család, úgy bekajáltunk. :))
Szia!
VálaszTörlésÉn is így szoktam csinálni, csak legutóbb nem volt itthon dió ezért cukrozott mákkal csináltam. A tetejére meg nem pudingot szoktam csinálni, hanem a tejbe rakok cukrot és tojással sűrítem és vaniliás cukrot vagy aromát teszek bele.
Kedves Névtelen!
TörlésIgen, az sem lehet rossz. :) Én a tojást sajnálom bele, így marad a puding: :))