Tartozásom volt még ez a recept nagyon régről és mivel láttam, hogy az elmúlt napokban elég sokan célirányosan erre kerestetek rá, így gyorsan beírom, még a hiányát valaki szóvá nem teszi. Akkor recept és elkészítés:
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés karaj csont nélkül esetleg szárnyas mellfilé, de jobb a sertés ez esetben
- 3-4 ek. liszt
- fokhagyma
- margarin 2ek
- tej 0.5 liter
- só, bors
A 2 ek margarint vagy vajat felforrósítjuk, belekeverjük a 2 ek. lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A 0.5 liter tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Majd ezután ízesítem a fokhagyma granulátummal. Ezzel még összeforralom majd az elősütött hús szeleteket is beleteszem(az engedett húslevet is ráöntöm) és a hússal együtt is rottyantok rajta egy keveset. Főtt tésztável vagy párolt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!