2009. november 10., kedd

Dónáti szelet


Tartozásom volt még ez a recept nagyon régről és mivel láttam, hogy az elmúlt napokban elég sokan célirányosan erre kerestetek rá, így gyorsan beírom, még a hiányát valaki szóvá nem teszi. Akkor recept és elkészítés:
Hozzávalók:
  • 80 dkg sertés karaj csont nélkül esetleg szárnyas mellfilé, de jobb a sertés ez esetben
  • 3-4 ek. liszt
  • fokhagyma
  • margarin 2ek
  • tej 0.5 liter
  • só, bors
A húst megtisztítom a hártyáktól, zsírtól, kikloffofom, nem túl vékonyra. Megsózom, majd mindkét felét megforgatom lisztben és kevés olajon átpirítom mind a két felét. Egy másik serpenyőben tulajdonképpen besamel mártást készítünk a következő képpen:
A 2 ek margarint vagy vajat felforrósítjuk, belekeverjük a 2 ek. lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A 0.5 liter tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Majd ezután ízesítem a fokhagyma granulátummal. Ezzel még összeforralom majd az elősütött hús szeleteket is beleteszem(az engedett húslevet is ráöntöm) és a hússal együtt is rottyantok rajta egy keveset. Főtt tésztável vagy párolt rizzsel tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails