2010. április 2., péntek

Hús leves

Ez a húsleves éppen egy csirke mellből készült, ez volt itthon. :) A húst megmosom, és hideg vízben felrakom főni, 2-3 kk. sót is dobok a vízbe. Még felforr, addig megtisztítom a zöldségeket. Ízlés szerint, de útmutatóként: 2-3 szál sárgarépa, attól függöen, hogy mekkora darabokról beszélünk, 2 szál gyökér, 1 fej vöröshagyma, 1/4 kelkáposzta, egy kis darab zellergumó és egy csokor petrezselyem zöldet. Ha leves felforrt, lehabozom és fűszerezem-szükségszerint még só, 1-2 húsleves kocka,bors, köménymag-majd bezöldségelem a levest. A jó és tiszta húsleves nyitja az, hogy lassútűzön, sokáig főzzük, de leginkább csak úgy mondanám, hogy éppen csak "piszegjen" a leves, ne forraljuk, bugyogtassuk! Ha kész, akkor egy nagyobb és sűrűbb szitán átszűröm és tálalható ízlés szerinti tésztával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails