2010. május 6., csütörtök

Ugorjunk neki mégegyszer


Nem másról van itt szó, mint a házi krémesről. Lentebb már próbát tettem vele egyszer, de mit ne mondjak....nem ragozom, nem aratott osztatlan sikert. De mivel nem az a fajta vagyok, aki egy kis kudarc után megfutamodik, így neki rugaszkodtam még egyszer. Nagyságrendekkel jobb lett, de még mindig nem az igazi! Itt jelezném, hogy akinek profi krémes receptje van, ami nagyon hajaz a boltira-lágy, habos krém-az bátran ajánlja a blogját. Köszönöm előre is.
Jöjjön akkor, ahogyan én készítettem el.
Adott ugye, hogy egy fagyasztott vajas tésztát kiolvasztottam szobahőmérsékleten, majd kettőbe vágtam, nyújtottam, sütöttem.
Aztán a KRÉM ahogyan én készítettem:
3 csomag vaniliás pudingport, 3 tojás sárgáját elkevertem, majd az 1 liter tejből előbb csak kevéssel csomómentesre kavartam, ezután apránként hozzáadtam a többi tejet is. Lassú lángon sűrűre főztem. Mikor langyosra kihűlt, akkor hozzáadtam a 25 dkg margarint és  25 dkg porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, amit előtte habosra kavartam. Egy étkezési zselatint kevés vízzel feloldottam, melegítettem éppen forrásig, majd folyamatos kevergetés mellett a krémhez adtam. Hűtőbe tettem, időnként megkevertem. Az egyik krémes lapot tepsibe tettem, rátettem a krémet, majd beborítottam a másik lappal, amit előtte felkockáztam, hogy könnyebb legyen utána szelni. Hűtőbe raktam és mikor már jól megdermedt a krém,akkor szeleteltem.
Gondolom a tojásfehérjét sem ártott volna hozzá tennem, miután kemény habbá vertem?Az is könnyített volna a krémen, ha jól sejtem. Minden esetre nem érkezett ránk romlani, köszönhetően édes szájú gyermekeimnek! :))

ui: Valaki tudna olyan fincsi karamell receptet küldeni nekem, ami a francia krémes tetején található?

4 megjegyzés:

  1. Szia. Néha olvasgatok Nálad. Még sosem sütöttem krémest, de egyik szomszédasszonyom igen. Majd elkérem a receptet. Ami biztos, hogy nem tejjel, hanem vízzel kell a pudingot főzni és a felvert tojáshab az kell bele. Hétvégén nem érek rá, jövő héten elkérem a receptet.

    VálaszTörlés
  2. gondaanyu! Nagyon köszönöm és igazán kedves vagy, hogy segítesz! Várom a recit, ide vagy a gyurera@gmail.com-ra. Kifogom próbálni, ígérem! :))

    VálaszTörlés
  3. Sárgakrém:
    1l tej
    30dkg cukor
    4tojás
    20dkg pudingpor
    A tojássárgákból a pudingporral és 1dl tejjel csómómentes pépet készítünk.
    1/3-ad cukrot a maradék tejjel felfőzzük.

    A tojásfehérjéket habbá verjük. A habverés legvégén hozzáadjuk a maradék cukrot.

    Ha a tej felforrt hozzácsurgatjuk a tojássárgás pépet, és besűrítjük.

    Ebből egy tojásos pudingot kapunk. A forró pudingot ezután összekeverjük a felvert tojásfehérjével.

    Az így elkészült krémet gyorsan dolgozzuk fel, töltsük be krémesnek.
    Üdv mindenkinek
    Ez cukrászdai recept

    VálaszTörlés
  4. nem 20 hanem 25dkg pudingpor kell hozzá elnézést a hibáért.

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails