A képen az öregtésztát láthatjátok. :))
Ez tulajdonképpen-ha jól értelmeztem Limaránál-akkor egy kovász szerűség, amivel az élesztő mennyiségét csökkenthetjük a kenyerünkben. Én az egyszerűbb változatát használom.
- 50 dkg BL 80-as liszt (vagy fele fele arányban rétes és sima liszt)
- kb. 3dl víz
- csipet cukor
- 1dkg élesztő
Kenyérsütő üstbe bele minden hozzávalót, egy 15-20 perces programon összegyúrom és aztán vagy az üstben hagyom 10-12 órára vagy átteszem egy edénybe és hagyom, hogy megkeljen vagyis inkább túl keljen, majd visszaesik a tészta. Összegyúrom gombócba 12 óra múlva és utána ezt adagolom a kenyér tésztámhoz. Nekem ebből 3 adagra elég öregtészta lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!