A legszerencsésebb, ha az írtó rendes horgász férj, fel is pucolja a zsákmányát és már konyhakészen kerül be az asztalra. :))) Én így kaptam meg!! :))
A csukát lehetőleg gerincéről hosszában leválasztva kérjük és nagyobb darabokra vágjuk. Enyhén sózzuk, én szentségtörést szoktam elkövetni, mert sültcsirke fűszersóval is megszórom, majd bacon-be csavarjuk a csuka darabokat. Egy -jelen esetben fületlen, teflon serpenyőbe- hőálló edénybe sorjázzuk a becsomagolt haladarabokat.
- 1 közepes fej hagymát felaprítunk és megdinszteljük, erre kerül kb. 20-25 dkg gomba amivel együtt lepirítjuk. Rögtön sózzuk, borsozzuk és gazdagon megszórjuk morzsolt tárkonnyal.
- 2 ek lisztet szórunk rá, összekeverjük és nyakon öntjük 1 nagy pohár tejföllel és összeforraljuk az egészet.
- kicsi vegeta is kerülhet rá, majd az egészet úgy forrón ráöntjük a bacon-os csukára.
- Lealufóliázzuk és 160fokon 30 percig pároljuk, majd újabb 30 percig fólia nélkül pirítjuk, szép pirosra.
A csuka egy igazán finom ízű fehér hús, egészséges, laktató. Bátran ajánlom mindenkinek! :)) Csak kicsit szálkás.... :))
Jó annak akinek ilyen ügyes horgász férje van, és milyen büszkén tartja a halakat! Nagyon szeretem a halat, de mivel boltba tudom csak megvenni így elég ritkán szoktam halat enni! Nagyon finom lehetett ami készítettél igen guszta!
VálaszTörlésAhogy elnézem a fázisfotókat, isteni lehet.
VálaszTörlésÁldás az ilyen horgász! :)))
Éva! Igen, igazi büszkeség neki, ha halat fog. :) Mi bőven megesszük az éves fejadagot, ami a statisztikai átlag(lenne). :) Boltban viszont nem adnék érte pénzt!
VálaszTörlésPetra! Először is üdvözöllek nálam! :) Áldáa bizony! Ő meg nagyon éli is a horgászatot.
VálaszTörlésNem csak finom ez a csuka étek, hanem baromira laktató is! Egy csuka szelet bacon-ben, szósszal, kicsi rizzsel és azt érzi az ember, hogy tele kajálta magát. :)
Gyere felénk máskor is, szeretettel látlak! :)