2011. augusztus 23., kedd

Tejfölös-gombás csuka

Először is végy egy lelkes horgász férjet, aki minden követ megmozgat és fáradtságot nem sajnálva csukát fog a feleségének! :)) Ha szerencséje van , akkor egyszerre kettőt is(43 és 64 cm).
A legszerencsésebb, ha az írtó rendes horgász férj, fel is pucolja a zsákmányát és már konyhakészen kerül be az asztalra. :))) Én így kaptam meg!! :))
A csukát lehetőleg gerincéről hosszában leválasztva kérjük és nagyobb darabokra vágjuk. Enyhén sózzuk, én szentségtörést szoktam elkövetni, mert sültcsirke fűszersóval is megszórom, majd bacon-be csavarjuk a csuka darabokat. Egy -jelen esetben fületlen, teflon serpenyőbe- hőálló edénybe sorjázzuk a becsomagolt haladarabokat.
  • 1 közepes fej hagymát felaprítunk és megdinszteljük, erre kerül kb. 20-25 dkg gomba amivel együtt lepirítjuk. Rögtön sózzuk, borsozzuk és gazdagon megszórjuk morzsolt tárkonnyal. 
  • 2 ek lisztet szórunk rá, összekeverjük és nyakon öntjük 1 nagy pohár tejföllel és összeforraljuk az egészet.
  • kicsi vegeta is kerülhet rá, majd az egészet úgy forrón ráöntjük a bacon-os csukára.
  • Lealufóliázzuk és 160fokon 30 percig pároljuk, majd újabb 30 percig fólia nélkül pirítjuk, szép pirosra. 
Párolt rizzsel tálaljuk.
A csuka egy igazán finom ízű fehér hús, egészséges, laktató. Bátran ajánlom mindenkinek! :)) Csak kicsit szálkás.... :))



4 megjegyzés:

  1. Jó annak akinek ilyen ügyes horgász férje van, és milyen büszkén tartja a halakat! Nagyon szeretem a halat, de mivel boltba tudom csak megvenni így elég ritkán szoktam halat enni! Nagyon finom lehetett ami készítettél igen guszta!

    VálaszTörlés
  2. Ahogy elnézem a fázisfotókat, isteni lehet.
    Áldás az ilyen horgász! :)))

    VálaszTörlés
  3. Éva! Igen, igazi büszkeség neki, ha halat fog. :) Mi bőven megesszük az éves fejadagot, ami a statisztikai átlag(lenne). :) Boltban viszont nem adnék érte pénzt!

    VálaszTörlés
  4. Petra! Először is üdvözöllek nálam! :) Áldáa bizony! Ő meg nagyon éli is a horgászatot.
    Nem csak finom ez a csuka étek, hanem baromira laktató is! Egy csuka szelet bacon-ben, szósszal, kicsi rizzsel és azt érzi az ember, hogy tele kajálta magát. :)
    Gyere felénk máskor is, szeretettel látlak! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails