2011. szeptember 20., kedd

Házi készítésű "gyufa tészta"

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg simaliszt
  • 1 csipet só
Mindent a kenyérdagasztó üstjébe teszek, majd elindítom a kifőzni való tészta programot (15 perces), hagyom hogy jól összegyúrja. Ha a tojások kisebbek, akkor vagy elveszek 5dkg-t a liszt mennyiségéből vagy egy kevés vízzel pótolom a folyadékot. Kenyérdagasztó hiányában, mindezt kézzel gyúrjuk össze. Ha sima a tészta, akkor kb. 30 percet pihentetjük a tésztát letakarva és ezzel is megvagyunk, akkor vagy tésztanyújtóval gyúrjuk és felvágjuk, vagy szintén ennek hiányában ezt a műveletet is kézzel végezzük el.
Mi halászlébe nagyon szeretjük ezt a tésztát! :))

2 megjegyzés:

  1. Három gyerekes anya vagyok. Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra.

    VálaszTörlés
  2. Én pedig örülök kedves Névtelen, hogy rá találtál az oldalamra és örülsz neki! :)))) Üdvözöllek Téged is! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails