2011. szeptember 20., kedd

Tiramisu alap

Hétvégén családi ebéd volt és mivel régen készült tiramisu, így ennek készült a házi krémsajt. Ez tulajdonképpen 20%-os tejföl, ami 72 órán át volt kendőben, szitában csöpögtetve, megszabadítva így a tajsavótól, ami azonban nem egy felesleges és kidobandó mellékterméke a tejfölnek, hanem a sárgás savót bátran fel lehet használni kuglófok, maffinok vagy egyéb tejes dolgok sütéséhez, kiváltva a szükséges tejet, folyadékot a savóval és ezzel egy lehet könnyű tésztát kapunk végeredmény képen.
A visszamaradt sűrű, már-már vágható keménységű házi krémsajtot pedig tetszés szerint használhatjuk..én jelen esetben mascarpone sajttal turbózva tiramisu krémhez, aminek az elkészítése fentebb található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails