Szintén netes recept a lisztnix.hu-ról. Annyit már most előre bocsátok, hogy a zsír helyett legközelebb én csak margarint használok vagy 1/3 részt zsírt és 2/3 rész margarint, mert a lentebb megadott zsír mennyiségtől nem csucsogott a tészta és még bőven vett fel lisztet, hogy egyáltalán dolgozni tudjak vele. Tehát a hozzávalók ennek fényében:
30 dkg Barbara Lisztkeverék fõzéshez, sütéshez, 30 dkg Barbara Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 2 g szódapor, 1 késhegynyi szalagáré, 25 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 doboz tejföl, 25 dkg zsír vagy margarin.
Elkészítés A lisztet a szódaporral és egy késhegynyi szalagáréval jól összekeverjük. A cukrot a tojássárgájával, a tejföllel és a zsírral összedolgozzuk, majd az egészet nagyon jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tojásfehérjével megkenjük, darált diós cukorral megszórjuk. Ha megsült, baracklekvárral megkenjük és öszszeragasztjuk. Lefedve sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!