2011. december 29., csütörtök

Sajtos-túrós sósrúd


Hozzávalók:
1db Ráma margarin
30 dkg gluténmentes alapliszt
25 dkg túró
só ízlés szerint



A margarint a sóval összekevert liszttel összemorzsolom, majd belekeverem a túrót. Az összegyúrt tésztát gömbbé formálom. és 1 éjszakát hűtőben, becsomagolva pihentetem. 
Az elokészített tésztát kilisztezett gyúródeszkára teszem, meglisztezem (ezekhez a muveletekhez rizsliszt is használható), majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtom, majd felvert tojással bekenem, és sajtot reszelek rá.  5-6 cm hosszú, 8-10 mm széles csíkokat vágok, majd tepsibe teszem a csíkokat. A csíkok között 2-3 mm hézagot célszeru hagyni. 175 C-on sütöm kb. 30 percig (amikor már sötétedni kezd a színe, és egy csíkot megemelve az alján is látszik, hogy megsült). Ha kész, kiveszem a forró sütobol, hogy ne száradjon ki. Nagyon finom és a recept a bcorn.hu-ról való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails