2012. március 19., hétfő

Gluténmentes Dobos torta

Már szerettem volna tortában is kipróbálni magam gluténmentesen. Hétvégén családi ebéd volt férjem családjánál és mivel szeretjük a csokis dolgokat, apósom kedvence pedig a Dobos torta, így rögtön ezzel próbálkoztam.
Sütöttem piskóta lapot a szokásos módon:
  • 2 tojás fehérjéhez
  • 1 ek. víz
  • 2 ek cukor és mind ezeket kemény habbá verem

  • 2 tojás sárgáját hozzáadom a kemény habhoz, tovább keverem, majd 
  • 2 ek lisztet is adok hozzá, ez éppen a Barbara sütéshez-főzéshez lisztje volt. Összedolgozom és csatos torta formában kisütöm.
Így készítettem el 6 lapot. Azt megjegyzem, hogy legközelebb kihagyom a vizet és inkább a tojás sárgáját a cukorral, fél deci olajjal kikeverem, hozzáadom a lisztet, majd abba forgatom bele a felvert tojás fehérjét, ugyan is nagyon morzsálódós, fojtós lett a piskóta így.

A csoki krém a lentebb található dobos krém, amiben annyi csak a változtatás, hogy gm csokit és hozzávalókat használok. A hozzávalók és elkészítés ITT található meg és ugyan itt van a tetejének az elkészítése is.
A gyerek nagyon örült neki, a család is megette és nem maradt belőle. :))
Megvágva pedig így valahogyan nézett ki:

4 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy, nagyon mutatós a dobostortád!
    Megkérdezhetem, mi az a gm csoki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm marisz!
      A gm=gluténmentes Mivel a legkisebb gyerekem gluténérzékeny, ezért nem készíthetek neki olyan ételt, sütit, kenyeret, amiben a búza-,árpa-,zab-,rozsliszt van például. A speciális gluténmentes dolgokat rövidítjük így, hogy "gm", hogy ne kelljen mindig kiírni.
      Egyébként tetszett az Eszterházy tortád, épp az imént néztem meg! ;))

      Törlés
  2. Köszi Kricky! :)) Bár nem az az íz, mint a hagyományos, búzalisztes, de ez van. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails