Ez a fogás már felkrült régebben a receptjeim közé. Most ismét felteszem, mert készítés közben jöttem rá, hogy ez is GM tulajdonképpen, ha nekünk való liszttel sűrítem be. A múltkor csirkemellel készült, most pedig pulyka medalionnal. Akinek ugyan olyan finnyás gyerekei vannak, mint nekem, annak javaslom, hogy ne medalionból készítse, hanem csirkemellből, mert az előbbi kicsit inasabb, keményebb. A recept bemásolva magamtól: :))
Ezt a receptet még réges-régen a tévében láttam és Zoltán Erika készítette el, mint egy saját specialitását. Kipróbáltam, nagyon finom!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirekemell filé
- jó marék zöldborsó
- ugyan ennyi kukorica
- jó sok majoranna
- bors, só
- 2-2.5 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
A csirkemellet összekockázzuk, majd az apró vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk, rá tesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk majorannával. Rátesszük a borsót, kukoricát, ezzel is pirítjuk még egy kicsit. Egy púpos evőkanál lisztet dobunk rá, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel. Kicsit összeforraljuk még és kész is. Köret tésztával tálaljuk.
Most éppen rizs került mellé. :)
Én már többször elkészítettem, nagyon finom! :)
VálaszTörlésÖrülök neki Ary, őszintén! :) És köszönöm a visszajelzést is! :)
VálaszTörlésJól hangzik ez a recept. :)
VálaszTörlésKörülbelül mennyi főzési idő kell neki? Mert számomra ez a "kicsit pirítjuk még, ... kicsit még összeforraljuk, és kész" nem igazán behatárolható időintervallum. :P
Kedves MyCream!
VálaszTörlésA "kicsit pirítjuk még" valójában annyi, hogy a zöldborsó kicsit átpárolódjon. Mivel a kukorica feltételezhetően konzerv, annak igazán nem kell sem puhulni, sem főni.
A "kicsit még összeforraljuk" nagyjából ennyi....KICSIT. :))) A lisztes habarásoknak, rántásoknak egy forralás kell, hogy elmenjen a lisztíze. Viszont behabarva már nem forraljuk hosszú ideig, mert pont a sűrítő anyag(liszt)miatt könnyen odakap. Csak tényleg a forrástól számított 2-3 perc és kavargasd azért közben. Ahogy látod, hogy kezd egy kicsit sűrűsödni,krémesedni kész is! :)
Így megfelelő a tájékoztatás? :D Sok sikert hozzá és írj, ha kipróbáltad! :)
Kedves haNa!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a tájékoztatást, de nem erre lettem volna kíváncsi. :) Arra érdekelt volna (mint írtam is), hogy magának a húsnak mennyi főzési idő kell. Meg egyáltalán, víz kell-e rá?
Megcsináltam egyébként a fent leírt módon, de nagyon nem akart megpuhulni a húsika. Én tejjel hígítottam a tejszínt, majd menet közben is öntöttem még rá, mert nagyon sűrűnek találtam.
Végül is ízre jó volt (bár én a kukuricát kihagytam belőle, mert nem találtam itthon), csak hát, nagyon sokára készült el amiatt, hogy a húsi nem akart puhulni.
Ez tulajdonképpen negyedóra alatt elkészíthető kaja,Nem értem,hogy te milyen húsból készítetted?! A csirkemell kb.5-7 perc alatt jó,hisz összekockázzuk ugye kb. 2x2-és kockára. Szóval Nem tudom... De amúgy én a kérdésedre válaszoltam,ha visszaolvasod a bejegyzésed!
VálaszTörlésÉs azt is írtam a receptben,hogy a pulyka mindig is rágósabb,keményebb lesz...ha esetleg abból készítetted. Addig kell minden kaját főzni egyébként,még ízlésünknek megfelelően meg nem puhult...
VálaszTörlés