2012. március 30., péntek

Tejszínes pulykaragu rizzsel

Ez a fogás már felkrült régebben a receptjeim közé. Most ismét felteszem, mert készítés közben jöttem rá, hogy ez is GM tulajdonképpen, ha nekünk való liszttel sűrítem be. A múltkor csirkemellel készült, most pedig pulyka medalionnal. Akinek ugyan olyan finnyás gyerekei vannak, mint nekem, annak javaslom, hogy ne medalionból készítse, hanem csirkemellből, mert az előbbi kicsit inasabb, keményebb. A recept bemásolva magamtól: :))
Ezt a receptet még réges-régen a tévében láttam és Zoltán Erika készítette el, mint egy saját specialitását. Kipróbáltam, nagyon finom! 
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirekemell filé
  • jó marék zöldborsó
  • ugyan ennyi kukorica
  • jó sok majoranna
  • bors, só
  • 2-2.5 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
A csirkemellet összekockázzuk, majd az apró vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk, rá tesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk majorannával. Rátesszük a borsót, kukoricát, ezzel is pirítjuk még egy kicsit. Egy púpos evőkanál lisztet dobunk rá, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel. Kicsit összeforraljuk még és kész is. Köret tésztával tálaljuk.

Most éppen rizs került mellé. :)

7 megjegyzés:

  1. Én már többször elkészítettem, nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök neki Ary, őszintén! :) És köszönöm a visszajelzést is! :)

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik ez a recept. :)
    Körülbelül mennyi főzési idő kell neki? Mert számomra ez a "kicsit pirítjuk még, ... kicsit még összeforraljuk, és kész" nem igazán behatárolható időintervallum. :P

    VálaszTörlés
  4. Kedves MyCream!
    A "kicsit pirítjuk még" valójában annyi, hogy a zöldborsó kicsit átpárolódjon. Mivel a kukorica feltételezhetően konzerv, annak igazán nem kell sem puhulni, sem főni.
    A "kicsit még összeforraljuk" nagyjából ennyi....KICSIT. :))) A lisztes habarásoknak, rántásoknak egy forralás kell, hogy elmenjen a lisztíze. Viszont behabarva már nem forraljuk hosszú ideig, mert pont a sűrítő anyag(liszt)miatt könnyen odakap. Csak tényleg a forrástól számított 2-3 perc és kavargasd azért közben. Ahogy látod, hogy kezd egy kicsit sűrűsödni,krémesedni kész is! :)

    Így megfelelő a tájékoztatás? :D Sok sikert hozzá és írj, ha kipróbáltad! :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves haNa!

    Köszönöm szépen a tájékoztatást, de nem erre lettem volna kíváncsi. :) Arra érdekelt volna (mint írtam is), hogy magának a húsnak mennyi főzési idő kell. Meg egyáltalán, víz kell-e rá?

    Megcsináltam egyébként a fent leírt módon, de nagyon nem akart megpuhulni a húsika. Én tejjel hígítottam a tejszínt, majd menet közben is öntöttem még rá, mert nagyon sűrűnek találtam.
    Végül is ízre jó volt (bár én a kukuricát kihagytam belőle, mert nem találtam itthon), csak hát, nagyon sokára készült el amiatt, hogy a húsi nem akart puhulni.

    VálaszTörlés
  6. Ez tulajdonképpen negyedóra alatt elkészíthető kaja,Nem értem,hogy te milyen húsból készítetted?! A csirkemell kb.5-7 perc alatt jó,hisz összekockázzuk ugye kb. 2x2-és kockára. Szóval Nem tudom... De amúgy én a kérdésedre válaszoltam,ha visszaolvasod a bejegyzésed!

    VálaszTörlés
  7. És azt is írtam a receptben,hogy a pulyka mindig is rágósabb,keményebb lesz...ha esetleg abból készítetted. Addig kell minden kaját főzni egyébként,még ízlésünknek megfelelően meg nem puhult...

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails