2009. november 10., kedd

Aranygaluska

Már egy jó ideje bablevesre vágytam, ma az is lett a leves. De nem volt ötletem, hogy mi legyen a második féle. És jött az isteni szikra: aranygaluska vanília öntettel. Sikere volt, mert már alig van belőle.
Hozzávalók:
  •  50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej

A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe raktam és a dagasztó programot indítottam el. Nem vártam meg a teljes programot, az első kelesztés felénél kivettem. Majd betáraztam az üstbe a következő adagot, mert rájöttem a mennyiséget látva, hogy ez nekünk édes kevés. Még ment a második adag, addig margarint melegítettem. Én nem szoktam kinyújtani a tésztát és kiszaggatni, hanem eleve a tálból olvasztott margarinos kanállall elkezdem kiszaggatni a kivajazott tepsibe a tésztát. Egy sor tészta, amit meghintettem a 30 dkg darált dió és 20 dkg cukor keverékének felével.

Majd a tészta szaggatását új rétegben kezdtem, amit a maradék dió-cukor keverékkel betakartam

Kb. 180 fokon-légkeveréses sütőben-20-25 percig sütünk. Érdemes tűpróbát csinálni és ha már nem hoz fel nyers tésztát, akkor már jó.
Egy csomag vanília pudingport elkészítettem még sült a galuska és melegen tálaltam. Most meg piheg a család, úgy bekajáltunk. :))

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én is így szoktam csinálni, csak legutóbb nem volt itthon dió ezért cukrozott mákkal csináltam. A tetejére meg nem pudingot szoktam csinálni, hanem a tejbe rakok cukrot és tojással sűrítem és vaniliás cukrot vagy aromát teszek bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      Igen, az sem lehet rossz. :) Én a tojást sajnálom bele, így marad a puding: :))

      Törlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails