2010. január 9., szombat

Alma torta



Évközben sokatoktól kaptam mailben recepteket. Sokat szemezgettem és választottam néhányat. Ez pl. azok közöl való. Sütés nélküli, babapiskótás. Csak javasolni tudom! Nem nagy munka igényű, könnyű kis torta. A recept:

1 kg alma, babapiskóta, 2 csomag vaniliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.  
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails