Ez az édesség a nagylányom kedvenc, így került az ünnepi asztalra is belőle. :)
·A tésztához:
o2 dl víz
o5 db tojás
o20 dkg finomliszt
o20 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítése: Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a margarint, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész tojásokat és jól elkeverjük. A masszát habzsákba töltjük és margarinnal megkent sütőlapra, kb. 6-6 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben, 230 °C-on 5 percig, majd 200 °C-on további 20 percig sütjük. A sütő aljára egy vízzel telt lábast teszünk, hogy a tészta sütés közben gőzt kapjon. (Egyenletesen meleg sütőben süssük, de kb. 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) 20 perc után kivesszük a vizes lábast és egy sütjük tovább. Amikor kész, levágjuk a fánkocskák tetejét, az üregekbe töltjük a krémet,felverünk egy 200ml-es HULALA tejszínt, a krém tetejére halmozzuk, majd visszahelyezzük rá a tetejüket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!