A 25 dkg darált kekszhez adok 1 rumaromát, 2 ek kakaóport, 15-20 dkg porcukrot, diónyi margarint, 1-2 ek lekvárt, és tejet, hogy jól gyúrható legyen.Ha kicsit nem stimmel az arány és nagyon "folyós" lesz, akkor lehet egy kis darált dióval vagy dejóval szelídíteni az állagán. Nekem ez könnyebben kezelhető tészta lett, mint az, amit a gesztenyésnél használtam. Majd megkentem a fehér grízes krémmel és eszméletlen finom lett.
2010. január 9., szombat
Grízes-mézes keksztekercs
A 25 dkg darált kekszhez adok 1 rumaromát, 2 ek kakaóport, 15-20 dkg porcukrot, diónyi margarint, 1-2 ek lekvárt, és tejet, hogy jól gyúrható legyen.Ha kicsit nem stimmel az arány és nagyon "folyós" lesz, akkor lehet egy kis darált dióval vagy dejóval szelídíteni az állagán. Nekem ez könnyebben kezelhető tészta lett, mint az, amit a gesztenyésnél használtam. Majd megkentem a fehér grízes krémmel és eszméletlen finom lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Elhiszem, hogy fincsi. Én is most már csak főzött krémmel töltöm be a keksztekercset, mert csoda finom úgy.
VálaszTörlésGrízes krémes receptet kerestem, így tévedtem ide...Anyukámtól szoktunk kapni ilyenfajta sütiket, most megpróbáljuk mi is, köszönöm...Nesó
VálaszTörlésNesó! Ma este felteszem a grízes krémes receptjét Neked! Gondolom az, ami mézes lapok és a közepe piros lekváros a két lap, alatta és felette pedig grízes.
VálaszTörlésIzgalmasnak tűnik. Karácsonyra megcsinálom. Köszönöm receptet
VálaszTörlésnorancs