2010. január 9., szombat

Citromos keksz Reni kérésére, de nem csak Reninek :))


Alaprecept: 300gr liszt, 180gr vaj vagy margarin, 70gr cukor, 1 tojás, 1 kanál vaniliás cukor, csipetnyi só. Addig dolgozzuk össze a vajat a cukorral, míg habos masszát nem kapunk. Ezután hozzá adjuk a tojást, majd lassan keverjük hozzá a lisztet a vaníliás cukrot a sót és addig keverjük, míg lágy de összeálló tésztát nem kapunk. A süteményeket zsírtalan tepsire kell helyezni és kb. 15-20 percig 170-190 fokos sütőben készre sütjük.
Attól citromos, hogy az alap receptbe egy citrom héját belereszelem, minden más ugyan az. Nem árt hozzá egy ilyen keksz kinyomó sem, de gondolom lehet kiszaggatni is, miután vékonyra nyújtottuk. Ezt az utóbbi változatot-nyújtás-még nem próbáltam. Maga a szerkezet 1000-1500 ft körül kapható bármelyik edény boltban vagy százforintosban.

1 megjegyzés:

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails