2010. január 9., szombat

Kata szelet



Tészta: 50dkg liszt, 1csomag sütőpor, 15dkg zsír, 15dkg cukor, 2 tojássárgája. Tejjel összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy könnyen nyújtható legyen. Három lapot sütünk belőle.
Töltelék: 1lapot összemorzsolunk miután kihűlt egy kevés langyos tejjel. Hozzáadunk 3kanál kakaóport,1üveg rumaromát, 1kanál lekvárt, 1csomag vajat, 15dkg cukrot. Ezt jól kikeverjük és az egyik lapra rákenjük, a másikat ráborítjuk. Tetejére habot teszünk, ami:3tojás fehérjéből, 25dkg cukorból vízgőz felett kemény habbá verjük. Miután a vízgőzön felvert habot rákentük, a tetejét reszelt csokoládéval esetleg kakaóporral vagy akár színes dekor cukorral is megszórhatjuk. Nálam a boltban kapható csokidara jött be, esetleg a reszelőn megreszelt csoki, de jobb híján a kakaópor is jó!

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nekem elég nagy a gáztepsim, így én a másfél szeres mennyiséget szoktam készíteni belőle!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails