2010. március 1., hétfő

Csirke pörkölt

 
Egészséges, szép tanyasi csirkéből készült a képen látható pöri. Össze sem hasonlítható a bolti csirkéből készült pörkölt és ez. 
Én egy csirkéhez egy nagy fej vöröshagymát szoktam megpucolni, apróra felvágni és kevés olajon megfonnyasztani. Ezután beleteszem a húst, átpirítom azt is, majd sózom, köménymagozom, borsozom, kevés fokhagymát is teszek rá. Pirospaprikát szórok rá-addig félre húzom a lángról-és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Kevés gulyáskrémet és tubusos csemege paprikakrémet is szoktam hozzá tenni. Majd letakarom fedővel és úgy főzöm. Fél fövésnél dobok hozzá apróra vágott paradicsomot és fehér paprikát. Készre főzöm. Körettésztával vagy nokedlivel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails