2010. március 1., hétfő

Sertés pörkölt

Hozzávalók:
  • 1.5 kg sertés hús (comb)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • só, bors, köménymag, pirospaprika, fokhagyma
  • kevés sűrített paradicsom
  • 1 db fehér paprika
  • gulyáskrém
A húst megtisztítom a zsíros részektől, hártyáktól és kisebb kockákra vágom. A vöröshagymát egészen apróra felvágom és kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a húst, megsózom és fehéredésig párolom a húst. Aztán ráteszem a borsot, őrölt köménymagot(nálunk a szemes nem favorit), gulyáskrémet, fokhagyma granulátumból egy csipetnyit, a sűrített paradicsomot és a felszelt paprikát. Így még egy kicsit pirítom, majd a tűzről levéve rászórom a pirospaprikát. Elkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Fedő alatt párolom, ha kell utána sózom még. Mikor már kezd a hús jó lenni, akkor fedő nélkül főzöm tovább, hogy jól bezaftosodjon. Köretként tésztá, galuskát szoktam készíteni vagy éppenséggel főzeléknek feltétként is tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails