2010. március 1., hétfő

Sárgaborsó főzelék

Egy csomag feles sárgaborsót beáztatok előző este. Ha nincs idő beáztatásra, akkor a főzővízbe egy kávéskanál szódabikarbónát kell tenni és akkor is hamar megfő a borsó. Tehát beáztattuk, átmostuk a borsót. Egy fej vöröshagymát összekockázunk és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a sárgaborsót, sózzuk, átforgatjuk a forró olajon és felengedjük vízzel. Lehet egy kicsivel több, mint amennyi ellepi, mert bőven fog vizet felvenni a borsó. Kicsi fokhagyma port is teszek rá és puhára főzöm. Ha kész a borsó bot turmixxal pépesítem és a zöldborsónál említett módon habarást készítek rá, csak nem tejjel hanem vízzel. Összeforralom és  a szintén fentebb említett sertés pörkölttel fejedelmi második féle. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails