2010. június 26., szombat

Krémsajt házilag

Természetesen ezt is hol máshol, mint az interneten találtam. Ne kövezzetek meg, de már nem emlékszem, hogy kinél bukkantam rá, de ha megtalálom, akkor visszamenőleg idelinkelem.
Szóval semmi extra. Nem kell hozzá sem tudomány, sem tehetség, csak idő és egy ritka szövésű anyag. Egy új pelus, egy sűrű szövésű függönydarab elszegve, egy ritkább konyharuha...bár mi. 20%-os nagy dobozos tejfölt a ruhával kibélelt szűrőbe öntöm, vigyázva arra, hogy lehetőleg ne törjön össze a tejföl, egyben igyekezzünk kiborítani a pohárból. Összetekerjük vagy kötjük az anyagot és 24-48-72 óráig csöpögni hagyjuk a hűtőben, attól függően, hogy milyen kemény állagú krémsajtot szeretnénk nyerni belőle. A savót sem szabad kiönteni, mert minden kelt tésztához helyettesíthetjük vele a folyadék mennyiséget, ezzel egy könnyebb, levegősebb tésztát elérve. Ha lecsöpögött a tejföl, akkor ízlés szerint hasznosíthatjuk. Krémekbe-vegyük azért számításba a kissé savanykás ízhatást-vagy fűszerekkel egy finom krémsajtot kapunk, amit kenyérre kenve önmagában is fogyaszthatunk. Egy nagy dobozos tejfölből kb. 20-25 dkg krémsajtot kapunk!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails