A madártejhez különös kapcsolat fűz. Valamelyik gyerekemmel lehettem terhes, de talán a legnagyobbal...szóval hosszas pihenésem töltöttem szülés előtt a kórházban, amikor is egyszer egy látogatás előtti napom édesanyám megkérdezte, hogy mit hozzon. Mondtam, hogy semmi mást, csak madártejet, de ne egy hét decis üveggel anyukám, mert 6-an vagyunk a szobában és ha mindenkit megkínálok, akkor alig marad. :)) (remélem nem olvassák a régi szobatársak és nem gondolják, hogy fúj, az irigy!) :)) Erre anyukám másnap 5 liter madár tejjel állított be, de hihetelen kapacitással bíró kismama társaimmal együtt elfogyasztottuk, mielőtt kitört volna az osztályon a szalmonella vírus, hisz mind ez nyáron, 35 fokban történt. :) Azóta is mennyiségi korlátok nélkül képes vagyok fogyasztani! :)
És akkor ahogy én készítem:
- 3 liter tej
- 8 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor (kb. 20 dkg)
- 3 ek liszt
- csipetnyi só
A tojások sárgáját a liszttel, cukorral, vaníliával csomó mentesre kavarjuk. Apránként hozzá adjuk a maradék tejet, majd amikor már elkevertük, akkor a forró tejhez adjuk óvatosan és állandó kevergetés mellett besűrítjük egy kicsit. ( a sűrűség a liszt mennyiségének változtatsával szabályozható) Ha elkészült, akkor kis tálkákba szedjük, majd a fehér, főtt habokat ráhalmozzuk. Lehet még dízíteni, de ebben én csak az egyszerű, mezei változatot szeretem. :)) Jól behűtjük és fogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!