2011. november 13., vasárnap
Kukoricadara-galuska húslevesbe
A húsleves ugye önmagában gluténmentes, ha csak hús, víz és zöldségek hozzáadásával készíti az ember. Ha ételízesítőt is használunk, akkor azt csak is a gluténmenteset! A levesbetétek sorában az első kísérletem a daragaluska leves volt és mivel ma bio boltban jártunk Hannával, vettünk kukorica darát, hogy az is legyen most már itthon. Persze, hogy még az nap bevetettük. :)) 3 tojást felvertem és adtam hozzá annyi kukoricadarát, hogy elég kemény masszát kapjak. Keményebbet, mit búzadara esetében. Gondoltam ezt is pihentetni kell, de ekkor elég rendesen folyadékot dobott fel a massza, és ment is szét a forró vízben. Gyorsan adtam hozzá annyi kukoricalisztet, amennyi felvette a folyadékot és már főztem is ki. Beleszaggattam a forró, sós vízbe, pár percet még vártam, hogy újból felforrjon és elzártam a gázt, a galuskákat pedig fedő alatt pihentettem még 15 percig, majd leszűrtem és tálalható, fogyasztható. Szinte semmivel nem másabb az íze, mint a búzadarás galuskáé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretem a daragaluskát a levesbe! Kukoricalisztből még eddig nem csináltam, de szerintem finom lehet azzal is. Nagyon guszta !
VálaszTörlésNem liszt Éva..hanem kukoricaDARA! :))
VálaszTörlésÜgyes vagy. A daragaluska tényleg egyszerűen elkészíthető. Ez még nekem is megy:)
VálaszTörlésGabi
Ételízesítőben is gluténmentes???Jesszus ez eszembe nem jutott volna...nagyon sok mindenre kell akkor ezek szerint figyelni...ez kihívás a javából!
VálaszTörlésReni! Ha kezdetnek az alapokat megtanulja az ember, akkor utána folyamatosan rakodik rá tudás. De igen, pl. az ételízesítők sem mindegyike használható.
VálaszTörlés