2011. november 13., vasárnap

Kukoricadara-galuska húslevesbe

A húsleves ugye önmagában gluténmentes, ha csak hús, víz és zöldségek hozzáadásával készíti az ember. Ha ételízesítőt is használunk, akkor azt csak is a gluténmenteset! A levesbetétek sorában az első kísérletem a daragaluska leves volt és mivel ma bio boltban jártunk Hannával, vettünk kukorica darát, hogy az is legyen most már itthon. Persze, hogy még az nap bevetettük. :)) 3 tojást felvertem és adtam hozzá annyi kukoricadarát, hogy elég kemény masszát kapjak. Keményebbet, mit búzadara esetében. Gondoltam ezt is pihentetni kell, de ekkor elég rendesen folyadékot dobott fel a massza, és ment is szét a forró vízben. Gyorsan adtam hozzá annyi kukoricalisztet, amennyi felvette a folyadékot és már főztem is ki. Beleszaggattam a forró, sós vízbe, pár percet még vártam, hogy újból felforrjon és elzártam a gázt, a galuskákat pedig fedő alatt pihentettem még 15 percig, majd leszűrtem és tálalható, fogyasztható. Szinte semmivel nem másabb az íze, mint a búzadarás galuskáé.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a daragaluskát a levesbe! Kukoricalisztből még eddig nem csináltam, de szerintem finom lehet azzal is. Nagyon guszta !

    VálaszTörlés
  2. Nem liszt Éva..hanem kukoricaDARA! :))

    VálaszTörlés
  3. Ügyes vagy. A daragaluska tényleg egyszerűen elkészíthető. Ez még nekem is megy:)
    Gabi

    VálaszTörlés
  4. Ételízesítőben is gluténmentes???Jesszus ez eszembe nem jutott volna...nagyon sok mindenre kell akkor ezek szerint figyelni...ez kihívás a javából!

    VálaszTörlés
  5. Reni! Ha kezdetnek az alapokat megtanulja az ember, akkor utána folyamatosan rakodik rá tudás. De igen, pl. az ételízesítők sem mindegyike használható.

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails