2011. november 15., kedd

Lisztérzékeny lett

Amire napok, sőt hetek óta készültünk fejben, lelkiekben, az ma beigazolódott. Meg van a biopszia eredményünk, úgy hogy a 6 évesem lisztérzékeny. Innentől kezdve még több gluténmentes kaja lesz itt olvasható....

11 megjegyzés:

  1. Szegény gyerek! Ez az első reakcióm.
    A második pedig az, hogy milyen szerencséje van, mert mostantól sokkal több egészséges kaját fog enni (most még nem tudod, de egy év múlva Te is így fogod látni).
    Gabi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sajnálom:( De talán manapság könnyebb beszerezni a megfelelő hozzávalókat az ételekhez, szerencsére.

    VálaszTörlés
  3. A jó az hogy még időben felfedezték , így jobban oda tudtok figyelni az étkezésre és nem lesz semmi baj!

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom én is, biztos sokkal macerásabb így sütni és főzni. Meg neki is nehéz lehet elfogadni, hogy nem ehet mindent. Az anyagi része is húzós lehet, bár ezt nem tudom, mert sosem vettem ilyen dolgokat. De biztos vagyok benne, hogy minden tőled telhetőt megteszel majd. Ki lehet ezt nőni egyébként?

    VálaszTörlés
  5. Mindenkinek egyben, de mégis külön:
    Gabi: Annyiból sajnálom, hogy most még csak betegség, de x év után már csak új életforma. És igen, egészségesebb kaják, lisztek, magvak.. :)) Én mindent megteszek majd, hogy ne érezze hátrányát. :)

    Roza! Köszi és igazad van. Manapság szinte minden beszerezhető és ha van az emberben egy kis hajlandóság, kedv vagy nem is tudom minek nevezzem, akkor simán normális étkezést folytathat. :))

    Éva! Teljesen jól látod Te is!!! :)) Erre gondoltam ma, mikor nagyon magam alá kerültem a hírtől. Tudtuk, sejtettük, de rossz volt kimondva hallani. De nem lesz ezzel semmi baj! :)))

    trollanyu! Elég simulékony gyerek és okos is, megérti. Sokat segítünk neki ebben is, mint család. Megeszik inkább a nagyobb tesók is a Gm kaját..biztatják a hugit. Macerás, de nem lehetetlen! :)) Viszont nem lehet kinőni...jelenleg ez az orvosi álláspont.

    Köszönöm mindenki reagálást és biztatását!! ♥

    VálaszTörlés
  6. Sajnálom a kislányodat. Én is lisztérzékeny vagyok, emlékszem a kezdeti nehézségekre... Békéscsabán, a www.gluten-free.hu oldal a lisztérzékeny egyesületé, ők sokat segítettek nekem, főleg a vezetőjük : Hrabovszkiné Marika.(ő is+ 2 gyermeke lisztes) Csabán a a Lázár u. van TAC-bolt ( Táplálék Allargia bolt ) talán a környékeden is van.:-) A neten a lisztérzékeny.hu oldalon van rengeteg recept. Kenyér (kalács) sajnos nem lesz soha olyan, mint búzakenyér. Nekem is inkább a rizsliszt vált be( sütiben nem ízlik kukorica íze) . Kitartás, menni fog. :-) A kislány jobban lesz, ha GM- eszik, megérti majd. :-) Minden Jót!
    Gabi

    VálaszTörlés
  7. Gabi! Te új Gabi vagy , vagy a régi Gabim? :)) Köszönöm a sok hasznos dolgot, bár annyira szerintem nem kell sajnálni. Szerencsére nagyon okos és az egészet viccesen próbáljuk előtte levezényelni, de pont azért mert okos, lépésről lépésre tisztában van a betegsége súlyával-mi direkt nem betegségről beszélünk előtte, növelve benne a betegség tudatát, hanem mint állapot emlegetjük a LÉ-t. Annyiból viszont nehéz, hogy neki nincs hasmenése, hasi panasza, egyedül a randa és időnként elő bukkanó kiütések miatt indultunk neki a gasztroenterológus felkutatásának. Tehát nem volt még annyi panasza a betegség miatt, hogy ez motiválja. Amúgy B.csaba 100 km, akkor már inkább Szeged a Mester család boltja. De azért köszi a tapasztalatokat is!! :))

    VálaszTörlés
  8. Én vagyok a régi Gabi és megjelent egy új Gabi:)
    Mostantól így írom alá: Gabi-1.

    VálaszTörlés
  9. Bocsánat, ha megbántottalak, hogy sajnálom a kislányodat. Talán kifejezőbb lett volna, együttérzésem. Tudom,hogy milyen, ha elmegyünk nyaralni(vacsorázni) és a pincér úgy néz rád, mint a fehér hollóra, mert lé-s ennivalót kérsz, ha ünnepség van, nem ehetsz a lisztes sütiből(lé-s nem csináltak), a kedvenc kakaós csigádat, perecedet nem eheted többé..., nekem nehéz volt az eleje. Neki lesz ideje megtanulni, belejönni. :-) Nekem hasmenésem volt, sokat fogytam. Most már jól vagyok.:-) Lehet, finomat sütni, dicsérték már a máktortámat lisztesek. :-) Az egyesület (békéscsabai ) adott ki egy süteményes receptfüzetet kb 500-600 ft. Meg még eszembe jutott, hogy létezik 1 füzetecske ( 150-200 Ft/ füzet+ postaköltség, 1 év érvényessége) ,amiben csak gluténmentes termékek listája van. Megrendelhető: Allergia Adatbank Alapítvány ., 1088 Budapest, Szentkirályi u. 14 Tel: 06/1-486-4826 Támaszom volt az elején:-) Gaboka

    VálaszTörlés
  10. Gabóka! Neeeem, nem bántottál meg! Én bocs, ha úgy írtam, hogy erre következtettél. Csak annyira ehetőek a kaják, hogy egy némelyik nekem még jobban bejön, mint a lisztes. Köszi, ezeket megkérem azt hiszem, annyit megérnek mindenképp. :) Köszönöm a segítséged és nem haragszom! :))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails