2011. december 29., csütörtök

Lángos

Ez még elmaradt: :)) Vizuálisan nagyon szép ez a lángos, de az első gm kaja, amire azt mondom, hogy pocsék volt az állaga, de szerencsére, mivel a lángos is egy favorit volt a gyereknek és mi is azt reggeliztünk, ő két pofára tömte magába és lelkesen dícsérte, hogy mennyire finom. :))) Az íze nekem elmegy kategória volt.

Hozzávalók:
  • 150 gr gm kenyérliszt
  • 150 ml víz 
  • 1.2 dkg élesztő
  • cukor egy tk.-nyi
  • fél ek. olaj
az olaj kivételével mindent összegyúrunk és amikor sima lesz a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat és újból átgyúrjuk. Duplájára kelesztjük, olajos kézzel kis gombócot csípünk belőle, lángossá formáljuk és forró olajban kisütjük. Véleményem szerint ez a tészta kicsit sűrű, mert simán lehetett volna nyújtófával is formálni, tehát legközelebb én vagy több folyadékot adok hozzá vagy kevesebb liszttel próbálkozok.  A fenti mennyiségből 2 darab lángos lett.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, szerintem a lángost mindenki szereti:) Gondolom sokat kell kísérletezned ezekkel a gm lisztekkel,én eddig csak egyszer használtam sütihez, de teljesen más volt, mint a normál liszt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztának néz ki ! Szerintem talán még az élesztőből is levehetnél nem? Majd kitapasztalod, de tulajdonképpen a kislányodnak kell hogy ízletesnek érezze ! Ahogy írod neki pedig ízlett!

    VálaszTörlés
  3. trollanyu! Ugye, hogy menyire más? Te akkor tudod, hogy miről beszélek! :)) Sok recepttel nem kell annyira kísérletezni, jók, bejáratottak, kipróbáltak. De akad olyan, ami nekünk nem az igazi, így azokkal megy a találgatás. :)

    VálaszTörlés
  4. Igen Éva, igazad van! :) A gyereknek legyen megfelelő, ha meg nekem nem ízlik, hát abból nem eszek. :) Meg lehet, hogy az élesztő is sok, bár ezek a lisztek egy picivel többet igényelnek szerintem, mint a hagyományos lisztek. Majd legközelebb kiderül. :))

    VálaszTörlés
  5. Szia haNa! Látom sok jó receptet töltöttél fel! Én is pont a lángosra vágytam mostanában! :)
    Eddig nem volt receptem, de mostmár semmi nem tarthat vissza, holnap megsütöm! Már alig várom! Amúgy megcsináltam a szilvásgombócokat, szuper finom lett, együtt csináltuk a férjemmel, közbe röhögtük a blogon írt sztoridat... A tésztát ő állította össze :D
    (Ja, azt nem tudtam, hogy lehet Rámát használni GM diétában.. Eddig csak Ligát mertem venni)
    Szia! SZép napot! És BOLDOG ÚJ ÉVET!! :)

    VálaszTörlés
  6. Szia Maggy! Valahogyan neked mindig sikerül a kedvedben járnom, jó érzékkel pont mindig azt teszem fel, ami mozgatja a fantáziádat. :))) No és a lángosotok hogy sikerült?? Ízlett a kislányodnak? Bocs...egyáltalán kislányról beszélünk esetetekben? :))
    Örülök a gombóc sikereteknek! :)) No és
    persze annak is, ha a sztorink mosolyt csalt az arcotokra. :))
    Ami a Rámát illeti: én használom, mert a neten is nagyon sok recept eleve és konkrétan Rámát említ. Arról nem beszélve, hogy mindent olvasok(összetevő ügyileg) és nem említi a fertőzés lehetőségét sem. Erre én nem láttam Ligát, egyébként már évek óta, ezért is használok Rámát, de mellesleg az eddig használt penny-s Líra sem tartalmaz glutént és elméletileg szennyeződni sem szennyeződhet vele.... Sokat járok fel a lisztérzékenyek oldalára (http://www.liszterzekeny.hu/tiki-index.php?page=Startcsomag&bl=n&saved_msg=y) és itt azért elég alaposan kiképezheti magát az ember. No és persze 1 hónap múlva megyünk kontroll vérvételre Hannával meg akkor ejtjük meg a családszűrést is, úgy hogy hamarosan kiderül, hogy jól csináljuk-e a diétát vagy valahol mégis hiba van a gépezetben.

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails