2011. december 16., péntek

A tökéletes...

Annyit kísérleteztem grízgaluska fronton a dologgal és mikor már belenyugodtam, hogy a legutolsó kukoricadarás-extrudált kukoricás galuskánál jobb nem lehet, akkor a rizsdara és a kíváncsiságom újabb lehetőségeket nyitott meg. :)) Persze járt az agyam tegnap is, hogy mire lehetne még hasznosítani...jól hasznosítani a rizsdarát. És ahogy levezettem magamban, hogy a tejbegríz is egy az egyben jó lett, akkor mire is használjuk még a búzadarát, hát ha ugyan úgy át lehetne vinni a rizsdarára. Aztán bevillant a grízgaluska leves és már mentem is a hűtőhöz 1 tojásért. A végeredmény pedig....fent a képen láthatjátok! :)

Elkészítése: 1 tojást felütünk és pici sóval alaposan felverjük. Annyi rizsdarát adunk hozzá-egy csipet szódabikarbónával-, hogy egy gondolattal keményebb állagú masszát kapjunk, mint a búzadarás változat. Ha kész, hagyjuk 30-40 percet hűtőben pihenni. Majd forró, enyhén sós vízbe kiszaggatjuk a galuskákat teás kanállal. Nagyobbat nem érdemes, mert így is elég nagy galuskát lesznek belőle. A lényeg, hogy már lobogó vízbe szaggassuk. 3-4 percet főzzük még, majd lezárjuk a gázt az edény alatt, fedőt teszünk rá. Kb. 15-20 perc múlva szűrőlapáttal kiszedjük a galuskát, lecsöpögtetjük és kész is. Ebből a mennyiségből 11-12 db galuska lesz. (ami a képről hiányzik, azt elkóstolgattuk) Kicsit kiérződik a rizs édeskésebb íze, ezért aki azt nem annyira kedveli, az pici ételízesítőt keverhet a galuska tésztába, ezzel  tompíthat az édeskés ízén.

Grízgaluska tökéletesítve, kipipálva!! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails