Hozzávalók:
125 g Schar Mix B
100 ml langyos víz
2-3 evőkanál olaj
10 g friss Budafoki élesztő
só
A hozzávalókat géppel alaposan kikeverjük,(én csak fakanállal kevertem össze és egy teljesen homogén, szép sima tésztát kaptam, ami elvált a műanyag edény falától) és 15 percig pihentetjük. Ezután kivajazott sütőlapon olajos kézzel egy nagy pizzát formázunk, és a tetejét villával megszurkáljuk.
Langyos sütőben 15 percig kelesztjük, majd pár perc alatt 200°C-on félig készre sütjük a lapot. Rátesszük a feltétet,
és még kb. 10 percig sütjük.
Nagyon finom a tésztája, nagyon ízlett a gyereknek és mindannyiunknak. A maradék pedig le lesz csomagolva és megy a fagyasztóba. :) Az adag egy 26 cm-es csatos tortaforma lapján sült.
Szegény kislány, el tudom képzelni mit érezhetett:) De nagyon klassz pizzával kárpótoltad:)
VálaszTörlésÜgyesen kárpótoltad a kislányt:)
VálaszTörléstrollanyu! És szegény én, hogy mennyire lelkiismeret furdalásom volt minden falatnál... :)) Finom volt amúgy tényleg! :)
VálaszTörlésRoza! Köszi, ízlett neki nagyon! :) Ez még régen is nagyon csúszós kaja volt neki...de úgy látom a gm változat is az lesz. :))
VálaszTörlés