2012. március 13., kedd

Próbálkozom ...

... egy olyan kenyér sütésével, ami mind ízben, mind állagban leginkább megközelíti a mi búzalisztes kenyerünket. Nem könnyű feladat, de az én kiváncsiságommal egyszer talán eljutok ide is. Igaz, a mostani kenyér már nagyon közel van a célhoz! ;)) Megosztom veletek is...
Ilyen szépen megrepedt a kenyér teteje. A férjem szerint "olyan domós, mint a sima kenyér". Biztos, mert én azt sem tudom, hogy mit jelent a domó... :)) Én azt tudom, hogy ez a része a legfinomabb és régen, mikor anyukám elküldött gyerekként a közeli boltba, mire hazaértem, folyton lecsipkedtem ezt a finom, sült, ropogós kérget a kenyérről körben. :)) Nem nézett ki túl jól! ;)) No ez a kenyér ugyan ilyen volt, igen nehezen tudtam neki ellenállni, de Hanna is ösztönösen ráérzett, hogy mi a finom, mert már csipedte volna. :)
Ellenállhatatlan falat....

És a kenyér bélzete is egyre inkább hasonlít a búzalisztesére. Annyira finom volt, hogy miután a gyerek befalta a két zsemlét, amit ebből a tésztából szakítottam ki és sütöttem meg zsemlének, utána még vagy 3 szelet meleg kenyeret bepuszilt, csak úgy magában. Azért ez nagy szó! :) Laza, könnyű szerkezetű kenyér, langyosan nem igazán jól vágható, ellenben az eddigi kenyerekkel, mert ami az előnye, hogy laza, könnyű, az a hátránya is, hogy nehezebben szelhető. 

A kenyér receptje továbbra is a Schar B kenyér  alapján készül, kevesebb vízzel, amit kefírrel vagy tejföllel egészítek ki, egy csipet kenyér fűszerrel és kevés aszkorbinsavval.

4 megjegyzés:

  1. Csinos és szép magas kenyér lett! Éljen!!!!

    VálaszTörlés
  2. Beastie!

    Köszönöm! Én is nagyon örülök neki, elhiheted! :) Benéztem a blogodra és gratulálok, nagyon tetszett. Főként a vajtartós post ragadott magával. :)

    VálaszTörlés
  3. Ezzel érdemes volt próbálkozni, nagyon szép lett:)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails