2009. május 21., csütörtök
Bukta
A legtöb receptem az internetről való, már kipróbált, jól bevált recept. Nos ez a bukta recept is, csak nem emlékszem, hogy kitől származik, de ha emlékein nem csalnak, akkor Marigoldtól talán.
Hozzávalók:
• 3,5 dl tej
• 2,5 dkg élesztő
• 5 evőkanál kristálycukor
• 25 dkg finomliszt
• 25 dkg rétesliszt
• 1 mokkáskanál só
• 1 tojás
• 10 dkg margarin + 12 dkg margarin a kenéshez
A tejet meglangyosítjuk, a felét egy másik pohárba átöntjük. Az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, cukrot, sót, tejet, tojást, élesztőt összeöntjük és dagasztjuk. Margarint olvasztva beleöntjük.
A massza először ragacsos, kb. 5 perc dagasztás után elválik a táltól, bár továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig kelesztjük. Átdagasztjuk és újabb 35 percen keresztül kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra tesszük és 1 cm vastagra nyújtjuk. 7 x7 cm-es négyzetekre vágjuk.
Lekvárral vagy csokival töltjük. Összegöngyöljük.
12 dkg margarint felolvasztunk és egy 25 x 35 cmes tepsibe öntjük. A buktákat beleforgatjuk az olvasztott margarinba és szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük, majd meleg sütőben kb. 25 percig sütjük (közepes hőfokon).
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!